Electrolux LKR62002NW Manual
Electrolux
Komfur
LKR62002NW
Læs nedenfor 📖 manual på dansk for Electrolux LKR62002NW (56 sider) i kategorien Komfur. Denne guide var nyttig for 53 personer og blev bedømt med 5.0 stjerner i gennemsnit af 27 brugere
Side 1/56

LKR6200N1W
LKR62002NW
DA Komfur Brugsanvisning 2
SV Spis Bruksanvisning 29

INDHOLDSFORTEGNELSE
1. OM SIKKERHED................................................................................................ 3
2. SIKKERHEDSANVISNINGER............................................................................5
3. INSTALLATION.................................................................................................. 7
4. PRODUKTBESKRIVELSE................................................................................. 9
5. FØR BRUG FØRSTE GANG............................................................................10
6. KOGESEKTION – DAGLIG BRUG...................................................................11
7. KOGESEKTION - TIPS OG RÅD..................................................................... 12
8. KOGESEKTION – VEDLIGEHOLDELSE OG RENGØRING........................... 13
9. OVN – DAGLIG BRUG .................................................................................... 14
10. OVN - BRUG AF TILBEHØRET..................................................................... 15
11. OVN - TIPS OG RÅD......................................................................................16
12. OVN – VEDLIGEHOLDELSE OG RENGØRING............................................22
13. FEJLFINDING.................................................................................................25
14. ENERGIEFFEKTIV.........................................................................................26
15. MILJØHENSYN.............................................................................................. 28
VI TÆNKER PÅ DIG
Tak fordi du købte et Electrolux-apparat. Du har valgt et produkt, som giver dig
årtiers professionel erfaring og innovation. Genialt og elegant. Det er designet
med dig i tankerne. Så uanset hvornår du bruger den, kan du være sikker på, at
du får fantastiske resultater hver gang.
Velkommen til Electrolux.
Besøg vores hjemmeside for at:
få rådgivning, brochurer, fejlfinding, service- og reparationsinformation:
www.electrolux.com/support
Registrér dit produkt for at få bedre service:
www.registerelectrolux.com
Køb tilbehør, forbrugsvarer og originale reservedele til dit apparat:
www.electrolux.com/shop
KUNDEPLEJE OG SERVICE
Brug altid originale reservedele.
Sørg for at have følgende data klar, når du kontakter vores autoriserede
servicecenter: Model, PNC, serienummer.
Oplysningerne findes på typeskiltet.
Advarsel/forsigtig-sikkerhedsanvisninger
Generelle oplysninger og råd
Miljøoplysninger
Ret til ændringer uden varsel forbeholdes.
www.electrolux.com2

•Apparatet må ikke betjenes med en ekstern timer eller
en særskilt fjernbetjening.
•ADVARSEL: Tilberedning uden opsyn på en
kogesektion med fedt eller olie kan være farligt og kan
resultere i brand.
•Brug aldrig vand til at slukke madlavningsbranden.
Sluk for apparatet, og dæk flammer med f.eks. et
brandtæppe eller et låg.
•FORSIGTIG: Tilberedningen skal overvåges. En
kortvarig tilberedning skal overvåges kontinuerligt.
•ADVARSEL: Fare for brand: Opbevar ikke genstande
på overfladerne på kogepladen.
•Brug ikke damprenser til at rengøre apparatet.
•Brug ikke skrappe slibende rengøringsmidler eller
skarpe metalskrabere til at rengøre glaslågen eller
glasset set i kogepladens hængslede låg. De kan
ridse overfladen, med det resultat, at glasset knuses.
•Læg ikke metalgenstande som knive, gafler, skeer og
grydelåg på overfladen af kogepladen, da den kan
blive meget varm.
•Hvis glaskeramikken/glasoverfladen er revnet, skal du
slukke for apparatet og afbryde det fra strømnettet.
Hvis apparatet er tilsluttet til ledningsnettet direkte ved
hjælp af en samledåse, skal du fjerne sikringen for at
afbryde apparatet fra strømforsyningen. Kontakt i
begge tilfælde det autoriserede servicecenter.
•ADVARSEL: Ovnen og de tilgængelige dele bliver
meget varme under brug. Pas på ikke at røre
varmelegemerne.
•Brug altid ovnhandsker til at fjerne eller isætte tilbehør
eller ovnartikler.
•Tag stikket ud inden vedligeholdelse.
•ADVARSEL: Sørg for, at der er slukket for apparatet,
inden pæren skiftes for at undgå elektrisk stød.
•Hvis strømledningen er beskadiget, skal den af
sikkerhedsgrunde udskiftes af producenten, det
autoriserede servicecenter eller en tekniker med
tilsvarende kvalifikationer.
www.electrolux.com4

• Undgå at slukke for apparatet ved at
trække i netledningen. Tag altid selve
netstikket ud af kontakten.
• Brug kun korrekte isoleringsenheder:
Gruppeafbrydere, sikringer (sikringer
med skruegevind skal tages ud af
fatningen), fejlstrømsrelæer og
kontaktorer.
• Apparatets installation skal udføres
med et isolationsudstyr, så
forbindelsen til lysnettet kan afbrydes
på alle poler. Isolationsudstyret skal
have en brydeafstand på mindst 3
mm.
• Luk apparatets luge helt, inden du
sætter netstikket i stikkontakten.
2.3 Brug
ADVARSEL!
Risiko for personskade og
forbrændinger.
Risiko for elektrisk stød.
• Dette apparat er kun til
husholdningsbrug (indendørs).
• Apparatets specifikationer må ikke
ændres.
• Sørg for, at ventilationsåbningerne
ikke er blokerede.
• Lad ikke apparatet være uden opsyn
under drift.
• Sluk for apparatet efter hver brug.
• Vær forsigtig, når du åbner apparatets
låge, hvis apparatet er i brug. Der kan
slippe varm luft ud.
• Betjen ikke apparatet med våde
hænder, eller når det har kontakt med
vand.
• Brug ikke apparatet som arbejds- eller
frasætningsplads.
ADVARSEL!
Risiko for brand og
eksplosion
• Fedtstoffer og olie kan frigive
brændbare dampe, når de opvarmes.
Hold flammer eller opvarmede
genstande væk fra fedtstoffer og olie,
når du tilbereder mad med dem.
• De dampe, som meget varm olie
udsender, kan forårsage
selvantændelse.
• Brugt olie, der kan indeholde
madrester, kan forårsage brand ved
en lavere temperatur end olie, der
bruges første gang.
• Læg ikke brændbare produkter eller
genstande, der er våde med
brændbare produkter i nærheden af
eller på apparatet.
• Lad ikke gnister eller åben ild komme
i kontakt med apparatet, når du åbner
lågen.
• Åbn apparatets låge forsigtigt. Brug af
ingredienser med alkohol kan
forårsage en blanding af alkohol og
luft.
ADVARSEL!
Risiko for beskadigelse af
apparatet.
• Sådan undgås skader eller
misfarvning af emaljen:
– Stil ikke ovnfaste fade eller andre
genstande direkte i apparatet.
– læg ikke aluminiumsfolie på
apparatet eller direkte på bunden
af ovnrummet.
– Hæld ikke vand direkte ind i det
varme apparat.
– Hold ikke fugtige fade og
madvarer i apparatet, når du har
afsluttet tilberedningen.
– Vær forsigtig, når du fjerner eller
monterer tilbehøret.
• Farveændring af emaljen eller rustfrit
stål forringer ikke apparatets ydeevne.
• Brug en bradepande til fugtige kager.
Frugtsaft forårsager pletter, der kan
være permanente.
• Stil ikke varmt kogegrej på
betjeningspanelet.
• Lad ikke kogegrejet koge tørt.
• Pas på, at der ikke falder genstande
eller kogegrej ned på kogepladen.
Dens overflade kan blive beskadiget.
• Tænd ikke for kogezonerne med tomt
kogegrej eller uden kogegrej.
• Kogegrej af støbejern, aluminium eller
med en beskadiget bund kan
forårsage ridser. Løft altid disse
genstande op, når du skal flytte dem
på kogesektionen.
• Dette apparat må kun anvendes til
tilberedning af fødevarer. Det må ikke
bruges til andre formål, f.eks.
rumopvarmning.
www.electrolux.com6

A
C
B
Minimumsafstande
Mål mm
A400
B650
C150
3.2 Tekniske data
Spænding 230 V
Frekvens 50 - 60 Hz
Apparatklasse 1
Mål mm
Højde 902
Bredde 600
Dybde 600
3.3 Justering af apparatet
Brug de små fødder under apparatet til at
nivellere apparatets overflade i forhold til
de andre køkkenelementer.
3.4 Tippesikring
Indstil apparatets højde og område, før
tippesikringen monteres.
FORSIGTIG!
Sørg for at montere
tippesikringen i korrekt
højde.
Sørg for, at overfladen bag
apparatet er glat.
Tippesikringen skal monteres. Hvis du
ikke installerer den, kan apparatet vælte.
Apparatet har symbolet vist på billedet
(hvis relevant) for at minde dig om
installationen af tippesikringen.
1. Montér tippesikringen 232–237 mm
nede fra apparatets øverste
overflade og 110–115 mm fra siden
af apparatet i det runde hul på et
beslag. Skru den i massivt materiale,
eller brug evt. forstærkning (væg).
www.electrolux.com8

4.2 Oversigt over kogepladens overflade
180 mm
210 mm
140 mm
140 mm
5 4
1 2
3
1Kogezone, 1200 W
2Kogezone, 1700 W
3Kogezone, 1200 W
4Restvarmeindikator
5Kogezone, 2300 W
4.3 Tilbehør
•Grillrist
Til kogegrej, kageforme, stege.
•Bageplade
Til kager og småkager.
•Grill-/bradepande
Til at bage og stege eller som en
pande til opsamling af fedt.
•Valgfri teleskopskinner
Til hylder og plader. Du kan bestille
dem separat.
•Opbevaringsskuffe
Opbevaringsskuffen er under
ovnrummet.
•Kondensopsamler
Til opsamling af kondensvand dannet
under brug af ovnen.
5. FØR BRUG FØRSTE GANG
ADVARSEL!
Se kapitlerne om sikkerhed.
5.1 Rengøring før ibrugtagning
Fjern al tilbehøret og de udtagelige
ovnribber fra ovnen.
Se kapitlet "Vedligeholdelse og
rengøring".
Gør ovnen og tilbehøret rent, inden du
tager det i brug.
Anbring tilbehør og udtagelige ovnribber i
deres oprindelige positioner.
5.2 Forvarmning
Forvarm den tomme ovn, inden du tager
den i brug.
1. Indstil funktionen . Indstil den
maksimale temperatur.
2. Lad ovnen være tændt i 1 time.
3. Indstil funktionen . Indstil maks.
temperaturen. Den maksimale
temperatur for denne funktion er
210 °C.
4. Lad ovnen være tændt i 15 minutter.
5. Sluk for ovnen, og lad den køle ned.
Tilbehøret kan blive varmere end
normalt. Ovnen kan udsende lugt og røg.
Sørg for, at der er tilstrækkelig udluftning
i rummet.
5.3 Mekanisk dørlås
Lågen kan ikke åbnes af børn.
Åbning af ovnlågen:
1. Tryk på lågelåsen, og hold den inde.
www.electrolux.com10

2. Åbn lågen.
Tryk ikke på lågelåsen, når du lukker
ovnens låge!
Den mekaniske dørlås
annulleres ikke, når der
slukkes for apparatet.
5.4 Montering af dæksel til
dampudsugning
1. Anbring dækslets kroge under den
forreste kant til dampudløbets huller.
2. Skub bagkanten ned for at fastlåse
dækslet.
5.5 Beslag til kondensopsamler
1. Anbring kondensopsamleren på
forsiden af opbevaringsskuffen.
2. Tøm kondensopsamleren efter
tilberedning.
6. KOGESEKTION – DAGLIG BRUG
ADVARSEL!
Se kapitlerne om sikkerhed.
6.1 Beskrivelse af kogezoner
Kogezonerne er udstyret med termostat
og fungerer sporadisk (slukkes og
tændes igen) afhængigt af det valgte
varmetrin.
6.2 Varmetrin
Symbo‐
ler
Funktion
Sluk-position
Holde varm
1 - 9 Varmeindstillinger
DANSK 11

Brug restvarmen til at
reducere energiforbruget.
Sluk for kogepladen ca. 5 -
10 minutter før
tilberedningen er afsluttet.
Drej knappen for den valgte kogezone til
en nødvendig varmeindstilling.
Kontrollampen giver sig til at lyse.
Afslut tilberedningen ved at dreje
knappen til sluk-positionen.
Hvis alle kogezonerne er deaktiverede,
slukker kontrolindikatoren.
6.3 Brug af den simple
kogezone
For at bruge en simpel kogezone skal du
dreje den relevante knap til en af de
følgende positioner: 1-9.
For varmetrin 1-3 forbliver
zonen rød i ca. 2-3 sekunder
og deaktiveres derefter.
Zonen fungerer ved dens
maksimale effektniveau, når
du indstiller varmetrinnet til 8
eller 9.
6.4 Restvarmeindikator
ADVARSEL!
Så længe kontrollampen er
tændt, er der risiko for
forbrændinger ved
restvarme.
Kontrollampen tændes, når en kogezone
er varm, men den virker ikke, hvis
strømmen afbrydes.
Kontrollampen kan også vises:
• for de tilstødende kogezoner, selv
hvis du ikke bruger dem,
• når varmt kogegrej står på kold
kogezone,
• når kogepladen er slukket, men
kogezonen stadig er varm.
Kontrollampen forsvinder, når kogezonen
er kølet af.
7. KOGESEKTION - TIPS OG RÅD
ADVARSEL!
Se kapitlerne om sikkerhed.
7.1 Kogegrej
Madlavningsresultaterne afhænger af
kogegrejets materiale
• aluminium, kobberanbefalet:
• rustfrit stål, støbejern,ikke anbefalet:
glas
Bunden af kogegrejet skal
være så tyk og plan som
mulig.
Sørg for, at kogegrejets
bund er ren og tør, inden det
placeres på kogesektionens
overflade.
Brug ikke kogegrej på den
keramiske kogesektion, der
har bunde med kraftige
kanter eller rande, f.eks.
gryder af støbejern. Disse
kan ridse eller skramme
kogesektionens overflade
permanent.
Kogegrej af emaljeret stål
eller med aluminium- eller
kobberbund kan give
misfarvninger på
glaskeramikoverfladen.
For at spare energi og sikre, at
kogesektionen fungerer korrekt, skal
kogegrejets bund have en passende
minimal diameter (mindst den samme
som zonediameteren).
www.electrolux.com12

7.2 Eksempler på anvendelse
Data i tabellen er kun
vejledende.
Varmetrin Anvendes til: Tid
(min.)
Råd
- 1 At holde færdigtilberedt mad
varm.
efter
behov
Læg et låg på kogegrejet.
1 - 2 Hollandaise, smelt: smør,
chokolade, husblas.
5 - 25 Rør ind imellem.
1 - 2 Stivne/størkne: luftige om‐
eletter, bagte æg.
10 - 40 Læg låg på under tilbered‐
ningen.
2 - 3 Videre kogning af ris og
mælkeretter, opvarmning af
færdigretter.
25 - 50 Tilsæt mindst dobbelt så me‐
get væske som ris, rør rundt
i mælkeretter midt under til‐
beredningen.
3 - 4 Dampning af grøntsager,
fisk, kød.
20 - 45 Tilsæt et par spsk. væske.
4 - 5 Dampning af kartofler. 20 - 60 Brug højst ¼ l vand til 750 g
kartofler.
4 - 5 Kogning af større portioner,
sammenkogte retter og sup‐
per.
60 -
150
Op til 3 l væske plus ingredi‐
enser.
6 - 7 Nænsom stegning: schnitz‐
ler, cordon bleu (kalvekød),
koteletter, frikadeller, pølser,
lever, æg, pandekager, æb‐
leskiver.
efter
behov
Vendes undervejs.
7 - 8 Kraftig stegning, brasede
kartofler, tournedos, steaks.
5 - 15 Vendes undervejs.
9 Kogning af vand, pasta, bruning af kød (gullasch, grydesteg), friture‐
kogning af pommes frites.
8. KOGESEKTION – VEDLIGEHOLDELSE OG
RENGØRING
ADVARSEL!
Se kapitlerne om sikkerhed.
8.1 Generelle oplysninger
• Rengør kogesektionen efter hver
brug.
• Brug altid kogegrej med en ren bund.
DANSK 13

• Ridser eller mørke pletter på
overfladen har ingen betydning for
kogepladens funktion.
• Brug et specielt rengøringsmiddel til
overfladen på kogesektionen.
• Brug en speciel skraber til glasset.
8.2 Rengøring af
kogesektionen
• smeltet plast, plastfolie,Fjern straks:
sukker og mad med sukker. Ellers kan
snavs forårsage skader på
kogesektionen. Vær forsigtig for at
undgå forbrændinger. Brug en
specialskraber til kogesektioner på
glasoverfladen, og bevæg bladet hen
over overfladen.
•Fjernes, når apparatet er kølet
tilstrækkeligt ned: Rande af kalk
eller vand, fedtstænk og
metalskinnende misfarvning. Rengør
kogesektionen med en fugtig klud og
et ikke-slibende opvaskemiddel. Tør
kogepladen af med en blød klud efter
rengøring.
•Fjern metalskinnende misfarvning:
brug en blanding af bagepulver og
citronsaft eller eddike.
9. OVN – DAGLIG BRUG
ADVARSEL!
Se kapitlerne om sikkerhed.
9.1 Slå ovnen til og fra
1. Drej ovnens funktionsvælger for at
vælge en ovnfunktion.
2. Drej temperaturvælgeren for at
vælge temperaturen.
Lampen tændes, når ovnen er i gang.
3. Ovnen slukkes ved at sætte
knapperne for ovnfunktionerne og
temperaturen på sluk-stillingen.
9.2 Sikkerhedstermostat
Forkert betjening af ovnen eller defekte
komponenter kan medføre farlig
overopvarmning. For at hindre dette er
ovnen forsynet med en
sikkerhedstermostat, som afbryder
strømforsyningen. Når temperaturen er
faldet, tændes ovnen automatisk igen.
9.3 Ovnfunktioner
Sym‐
bol
Ovnfunktion Applikation
Sluk-position Ovnen er slukket.
Over-/undervarme Til bagning og stegning af mad på én ovnrille.
Grillstegning Til grillstegning af flade madvarer og til ristning af
brød
Den maksimale temperatur for denne funktion er
210 °C.
Undervarme Til bagning af kager med sprød bund og til hen‐
kogning.
www.electrolux.com14

Sym‐
bol
Ovnfunktion Applikation
Varmluft Til samtidig stegning eller stegning/bagning af
mad, der skal have samme tilberedningstempera‐
tur, på flere riller end én, uden at de forskellige
retter får afsmag af hinanden.
Optøning Til optøning af mad (grøntsager og frugt). Optø‐
ningstiden afhænger af mængde og omfang af de
de frosne madvarer.
Termostatknappen skal stå i slukket position for at
kunne bruge denne funktion.
Bagning med damp Denne funktion er beregnet til at spare energi un‐
der madlavning. Se kapitlet "Nyttig oplysninger og
råd", Bagning med damp, for at få oplysninger om
tilberedning. Ovndøren bør være lukket under til‐
beredningen, så funktionen ikke afbrydes, og for
at sikre, at ovnen fungerer med den højeste ener‐
gieffektivitet, der er mulig. Når du bruger denne
funktion, kan temperaturen i ovnrummet variere
fra den indstillede temperatur. Varmeeffekten kan
blive reduceret. Få generelle anbefalinger til ener‐
gibesparelser i kapitlet "Energieffektivitet", Ovn -
Energibesparelse. Denne funktion blev anvendt til
at overholde energieffektivitetsklassen i overens‐
stemmelse med EN 60350-1.
10. OVN - BRUG AF TILBEHØRET
ADVARSEL!
Se kapitlerne om sikkerhed.
10.1 Isætning af tilbehøret
Grillrist:
Sæt risten ind mellem skinnerne ud for
den valgte rille.
Bakke:
Skub ikke bagepladen helt
hen til ovnrummets bagvæg.
Det forhindrer varmen i at
cirkulere rundt om pladen.
Maden kan være brændt,
især i bagepladens bageste
del.
Skub bakken eller bradepanden ind
mellem ovnribbens skinner. Sørg for, at
den ikke rør ovnens bagvæg.
Grillrist og den dybe bradepande
sammen:
DANSK 15

Skub den dybe bradepande ind mellem
ovnribbernes skinner og grillristen på
skinnerne ovenover.
11. OVN - TIPS OG RÅD
ADVARSEL!
Se kapitlerne om sikkerhed.
Tabellernes temperaturer og
bagetider er kun vejledende.
De afhænger af opskrifterne
samt af kvaliteten og
mængden af de anvendte
ingredienser.
11.1 Generelle oplysninger
Apparatet har fire ribber. Tæl ovnrillerne
fra bunden af ovnen.
Ovnen har et specielt system, der
cirkulerer luften og konstant genbruger
dampen. Med dette system kan du
tilberede mad i et miljø med damp og
holde maden blød og sprød udenpå. Det
reducerer tilberedningstiden og
energiforbruget til et minimum.
Dampen kan sætte sig som fugt i ovnen
eller på ovnruderne. Det er normalt. Stå
altid tilbage fra apparatet, når du åbner
apparatets låge under tilberedning. For
at mindske kondenseringen skal du
betjene apparatet i 10 minutter inden
tilberedning.
Tør fugten af efter hver brug af
apparatet.
Stil ikke genstandene direkte på
apparatets bund, og læg ikke
aluminiumsfolie på delene, når du laver
mad. Det kan ændre bageresultaterne og
beskadige emaljen.
11.2 Bagning
Brug den lavere temperatur ved første
bagning.
Bagetiden kan kan forlænges med 10 –
15 minutter, når du bager på mere end
én ribbe.
Kager og bagværk med forskellig højde
kan brune ujævnt. Der er ikke
nødvendigt at ændre
temperaturindstillingen, hvis der sker en
ujævn bruning. Forskellene udlignes
under bagning.
Plader i ovnen kan blive forvredet under
bagning. Pladerne retter sig ud, når de er
kølet af.
11.3 Bagning af kager
Ovndøren må først åbnes, når 3/4 af den
indstillede tilberedningstid er gået.
Hvis du bruger to bageplader samtidigt,
skal du holde ét tomt niveau mellem
dem.
11.4 Tilberedning af kød og fisk
Brug en bradepande til meget fedtholdig
mad for at forhindre, at ovnen får
permanente pletter.
Lad kødet hvile i ca. 15 minutter, før der
skæres i det, så saften ikke siver ud.
Tilføj lidt vand i bradepanden for at
forhindre for meget røg i ovnen under
stegning. Tilføj vand, hver gang det tørrer
ud, for at forhindre dannelse af røg.
www.electrolux.com16

11.5 Tilberedningstid
Tilberedningstiderne afhænger af typen
af mad, konsistens og volumen.
Se, hvordan det går, mens maden
tilberedes. Find de bedste indstillinger
(varmetrin, tilberedningstid osv.) til dit
kogegrej, opskrifter og mængder, når du
bruger dette apparat.
11.6 Over-/undervarme
Madvare Mængde
(g)
Temperatur
(°C)
Tid (min.) Ovnrille Tilbehør
Flad kage 1) 1000 160 - 170 30 - 35 2 bageplade
Æblekage med
gær
2000 170 - 190 40 - 50 3 bageplade
Bradepandeka‐
ge
1500 160 - 170 45 - 55 2) 2 bageplade
Kylling, hel 1350 200 - 220 60 - 70 2 grillrist
1 bageplade
Fjerkræ, halve‐
ret
1300 190 - 210 35 + 30 3 grillrist
1 bageplade
Svinekotelet 600 190 - 210 30 - 35 3 Grillrist
1 bageplade
Flan 3) 800 230 - 250 10 - 15 2 bageplade
Fyldt kage med
gær 4)
1200 170 - 180 25 - 35 2 bageplade
Pizza 1000 200 - 220 25 - 35 2 bageplade
Kvarkkage 2600 170 - 190 60 - 70 2 bageplade
Schweizisk
æbletærte 4)
1900 200 - 220 30 - 40 1 bageplade
Julekage 4) 2400 170 - 180 55 - 65 5) 2 bageplade
Quiche Lorrai‐
ne 4)
1000 220 - 230 40 - 50 1 1 rund plade
(diameter:
26 cm)
Bondebrød 6) 750 + 750 180 - 200 60 - 70 1 2 lette plader
(længde: 20 cm)
Rumænsk
sandkage 1)
600 + 600 160 - 170 40 - 50 2 2 lette plader
(længde: 25 cm)
på samme ovn‐
rille
DANSK 17

Madvare Mængde
(g)
Temperatur
(°C)
Tid (min.) Ovnrille Tilbehør
Rumænsk
sandkage - tra‐
ditionel
600 + 600 160 - 170 30 - 40 2 2 lette plader
(længde: 25 cm)
på samme ovn‐
rille
Gærboller 4) 800 200 - 210 10 - 15 2 bageplade
Roulade 1) 500 150 - 170 15 - 20 1 bageplade
Marengs 400 100 - 120 40 - 50 2 bageplade
Æblekage m.
smuldredej 4)
1500 180 - 190 25 - 35 3 bageplade
Smørkage 1) 600 180 - 200 20 - 25 2 bageplade
1) Forvarm ovnen i 10 minutter.
2) Lad kagen stå i ovnen i 7 minutter, når du har slukket for apparatet.
3) Forvarm ovnen i 20 minutter.
4) Forvarm ovnen i 10 - 15 minutter.
5) Lad kagen stå i ovnen i 10 minutter, når du har slukket for apparatet.
6) Indstil temperaturen til 250 °C og forvarm ovnen i 18 minutter.
11.7 Varmluft
Mad Mængde
(g)
Tempera‐
tur (°C)
Tid (min.) Ovnrille Tilbehør
Flade kager1) 1000 150 30 2 bageplade
Flade kager1) 1000
+ 1000
155 40 1 + 3 bageplade
Æblekage med
gær
2000 170 - 180 40 - 50 3 bageplade
Bradepandeka‐
ge
1200 150 - 160 30 - 352) 2 bageplade
Kylling, hel 1400 180 55 2 grillrist
1 bageplade
Flæskesteg 800 170 - 180 45 - 50 2 grillrist
1 bageplade
Fyldt kage med
gær
1200 150 - 160 20 - 30 2 bageplade
Pizza 1000
+ 1000
200 - 210 30 - 40 1 + 3 bageplade
www.electrolux.com18

Mad Mængde
(g)
Tempera‐
tur (°C)
Tid (min.) Ovnrille Tilbehør
Pizza 1000 190 - 200 25 - 35 2 bageplade
Kvarkkage 2600 160 - 170 40 - 50 1 bageplade
Schweizisk æb‐
letærte3)
1900 180 - 200 30 - 40 2 bageplade
Engelsk juleka‐
ge3)
2400 150 - 160 35 - 402) 2 bageplade
Quiche lorrai‐
ne3)
1000 190 - 210 30 - 40 1 1 rund plade
(diameter:
26 cm)
Bondebrød 4) 750 + 750 160 - 170 40 - 50 1 bageplade
Rumænsk
sandkage3)
600 + 600 155 - 165 40 - 50 2 2 lette plader
(længde:
25 cm) på
samme ovn‐
rille
Rumænsk
sandkage - tra‐
ditionel
600 + 600 150 - 160 30 - 40 2 2 lette plader
(længde:
25 cm) på
samme ovn‐
rille
Gærboller1) 800 190 15 3 bageplade
Gærboller 5) 800 + 800 190 15 1 + 3 bageplade
Roulade1) 500 150 - 160 15 - 20 3 bageplade
Marengs 400 110 - 120 30 - 40 2 bageplade
Marengs 400 + 400 110 - 120 45 - 55 1 + 3 bageplade
Æblekage m.
smuldredej
1500 160 - 170 25 - 35 3 bageplade
Sandkage1) 600 150 - 160 25 - 35 2 bageplade
Smørkage1) 600 + 600 160 - 170 25 - 35 1 + 3 bageplade
1) Forvarm ovnen i 10 minutter.
2) Lad kagen stå i ovnen i 7 minutter, når du har slukket for apparatet.
3) Forvarm ovnen i 10–15 minutter.
4) Indstil temperaturen til 250 °C og forvarm ovnen i 10 - 20 minutter.
5) Forvarm ovnen i 15 minutter.
DANSK 19

11.8 Bagning med damp
Madvare Tempe‐
ratur
(°C)
Tid
(min.)
Ovnril‐
le
Tilbehør
Brød og pizza
Boller 190 25 - 30 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
Boller 200 40 - 45 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
Frossen pizza 350 g 190 25 - 35 2 grillrist
Kager på bageplade
Roulade 180 20 - 30 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
Brownie 180 35 - 45 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
Kager i form
Soufflé 210 35 - 45 2 seks keramiske ramekiner på
grillrist
Sukkerbund til tærte 180 25 - 35 2 flanform på grillrist
Formkage 150 35 - 45 2 kageform på grillrist
Fisk
Fisk i poser 300 g 180 25 - 35 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
Hel fisk 200 g 180 25 - 35 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
Fiskefilet 300 g 180 30 - 40 2 pizzaform på rist
Kød
Kød i pose 250 g 200 35 - 45 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
Kødspid 500 g 200 30 - 40 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
Småt bagværk
Cookies 170 25 - 35 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
Macaroner 170 40 - 50 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
Muffins 180 30 - 40 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
www.electrolux.com20

Madvare Tempe‐
ratur
(°C)
Tid
(min.)
Ovnril‐
le
Tilbehør
Salt kiks 160 25 - 35 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
Småkager af mørdej 140 25 - 35 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
Tarteletter 170 20 - 30 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
Vegetarisk
Blandede grøntsa‐
ger i pose 400 g
200 20 - 30 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
Omelet 200 30 - 40 2 pizzaform på rist
Grøntsager på bak‐
ke 700 g
190 25 - 35 2 bageplade eller grill-/bradepan‐
de
11.9 Information til testinstitutter
Mad Funktion Tempe‐
ratur
(°C)
Tilbehør Ovnrille Tid
(min.)
Små kager i form
(16 stk./plade)
Over-/under‐
varme
160 bageplade 3 20 - 30
Små kager i form
(16 stk./plade)
Varmluft 150 bageplade 3 20 - 30
Æbletærte (2 for‐
me, Ø20 cm, for‐
skudt på skrå)
Over-/under‐
varme
190 grillrist 1 65 - 75
Æbletærte (2 for‐
me, Ø20 cm, for‐
skudt på skrå)
Varmluft 180 grillrist 2 70 - 80
Fedtfattig sandka‐
ge
Over-/under‐
varme
180 grillrist 2 20 - 30
Fedtfattig sandka‐
ge
Varmluft 160 grillrist 2 25 - 35
Mørdejskage/kage‐
snitter
Over-/under‐
varme
140 bageplade 3 15 - 30
Mørdejskage/kage‐
snitter
Varmluft 140 bageplade 3 20 - 30
Toast1) Grillstegning maks. grillrist 2 2 - 5
DANSK 21

12.4 Rengøring af ovnlåge
Ovnlågen har tre ovnglas.Du kan fjerne
ovnlågen og de indvendige ovnglas for at
rengøre dem.
Ovnlågen kan smække i,
hvis du prøver at fjerne
ovnglassene, mens
ovnlågen sidder på.
FORSIGTIG!
Brug ikke apparatet uden
ovnglasset.
1. Åbn lågen helt, og hold begge
hængsler.
2. Løft armene helt på begge hængsler,
og drej dem.
3. Sæt ovnlågen halvvejs i første åbne
position. Løft og træk den så fremad,
og tag den ud af lejerne.
4. Læg lågen på et fast underlag med et
blødt stykke stof under.
5. Udløs låsesystemet, så ovnglassene
kan tages ud.
6. Drej de to holdere 90°, og tag dem
ud af deres leje.
90°
7. Løft forsigtigt et ovnglas ad gangen
og fjern det. Start fra det øverste
ovnglas.
12
DANSK 23

8. Rengør glassene med vand og
sæbe. Tør ovnglassene omhyggeligt.
Ovnglasset må ikke komme i
opvaskemaskinen.
Når rengøringen er udført, skal
ovnglasset og ovnlågen monteres. Udfør
ovennævnte trin i omvendt rækkefølge.
Sørg for at sætte ovnglassene (A og B)
på plads i den rigtige rækkefølge.
A B
Sørg for at sætte det midterste ovnglas
korrekt i lejerne.
12.5 Udtagning af skuffen
ADVARSEL!
Opbevar ikke brændbare
genstande (såsom
rensesvampe, plasticposer,
grillhandsker, papir eller
rensesprays) i skuffen. Når
du bruger ovnen kan skuffen
blive varm. Der er risiko for
brand.
Opbevaringsskuffen under ovnen kan
tages ud for at lette rengøringen.
1. Træk kurven så langt ud, den kan
komme.
2. Løft skuffen langsomt.
3. Træk skuffen helt ud
Montér skuffen i modsat rækkefølge.
12.6 Udskiftning af pæren
ADVARSEL!
Risiko for elektrisk stød.
Pæren kan være varm.
1. Sluk for ovnen. Vent, til ovnen er
kold.
2. Tag stikket ud af kontakten.
3. Læg en klud i bunden af ovnrummet.
Bagbelysningen
1. Drej pærens glasdæksel for at fjerne
det.
2. Rengør glasdækslet.
3. Udskift pæren med en passende
300 °C varmefast pære.
4. Montér glasdækslet.
www.electrolux.com24

13. FEJLFINDING
ADVARSEL!
Se kapitlerne om sikkerhed.
13.1 Hvad gør du, hvis ...
Problem Mulig årsag Afhjælpning
Du kan ikke tænde for op‐
vaskemaskinen.
Apparatet er ikke tilsluttet
lysnettet, eller også er
denttilsluttet forkert.
Kontrollér, om apparatet er
tilsluttet korrekt til lysnettet.
Sikringen er sprunget. Kontrollér, om sikringen er
årsagen til fejlen. Kontakt
en kvalificeret elektriker,
hvis sikringen springer
flere gange i træk.
Kogesektionen kan ikke
tændes eller betjenes.
Sikringen er sprunget. Tænd for kogesektionen
igen, og indstil varmetrin‐
net på under 10 sekunder.
Restvarmeindikator tænder
ikke.
Zonen er ikke varm, fordi
den kun har været tændt i
kort tid.
Kontakt et autoriseret ser‐
vicecenter, hvis zonen har
været i drift tilstrækkeligt
længe til at være varm.
Ovnen opvarmes ikke. Ovnen er slukket. Tænd for ovnen.
De nødvendige indstillinger
er ikke indstillet.
Sørg for, at indstillingerne
er korrekte.
Pæren ikke lyser. Pæren er defekt. Udskift pæren.
Der samler sig damp og
kondensvand på maden og
i ovnrummet.
Du har ladet retten stå i ov‐
nen for længe.
Lad ikke maden stå i ov‐
nen længere end 15 - 20
minutter efter tilberednin‐
gen.
Det tager for lang tid at til‐
berede maden, eller den
bliver for hurtigt færdig.
Temperaturen er for lav el‐
ler for høj.
Indstil om nødvendigt tem‐
peraturen. Følg vejlednin‐
gen i brugervejledningen.
13.2 Servicedata
Kontakt din forhandler eller et autoriseret servicecenter, hvis du ikke selv kan løse
problemet.
De nødvendige oplysninger til servicecenteret er angivet på maskinens typeskilt.
Typeskiltet sidder på ovnens frontramme. Typeskiltet må ikke fjernes fra ovnrummet.
Det anbefales, at du noterer oplysningerne her:
Model (MOD.) .........................................
Produktnummer (PNC) .........................................
DANSK 25

Energieffektivitetsindeks 94.9
Energieffektivitetsklasse A
Energiforbrug med en standardmængde, alminde‐
lig tilstand 0,84 kWh/cyklus
Energiforbrug med en standardmængde, blæsert‐
vungen tilstand 0,75 kWh/cyklus
Antal ovnrum 1
Varmekilde Elektricitet
Volumen 57 l
Type ovn Ovn i fritstående komfur
Vægt LKR6200N1W 48.0 kg
LKR62002NW 48.0 kg
* For EU ifølge EU-forordninger 65/2014 og 66/2014.
For Hviderusland ifølge STB 2478-2017, bilag G; STB 2477-2017, bilag A og B.
For Ukraine ifølge 568/32020.
Energieffektivitetsklasse gælder ikke for Rusland.
EN 60350-1 - Elkogeapparater til husholdning - Del 1: Komfurer, ovne, dampovne og
grillapparater - Metoder til måling af ydeevne.
14.4 Ovn - Energibesparelse
Ovnen indeholder funktioner,
som hjælper dig med at
spare energi ved daglig
madlavning.
Sørg for, at ovnlågen er lukket, når
ovnen bruges. Åbn ikke lågen for ofte
under tilberedningen. Hold dørpakningen
ren og sørg for, at den sidder godt fast.
Brug køkkengrej af metal for at øge
energibesparelsen.
Forvarm om muligt ikke ovnen inden
tilberedning.
Hold pauserne mellem bagning så korte
som muligt, når du tilbereder nogle få
retter på én gang.
Tilberedning med blæser
Brug om muligt tilberedningsfunktionerne
med blæser for at spare energi.
Restvarme
Når tilberedningsvarigheden er længere
end 30 min., skal du reducere
ovntemperaturen til minimum 3 - 10 min.
inden afslutningen af tilberedningen.
Restvarmen i ovnen bliver ved med at
tilberede maden.
Brug restvarmen til at opvarme andre
retter.
Hold maden varm
Vælg den lavest mulige
temperaturindstilling for at bruge
restvarme og holde et måltid varmt.
Bagning med damp
Denne funktion er beregnet til at spare
energi under madlavning. Få yderligere
oplysninger i kapitlet "Ovn - Daglig brug",
Ovnfunktioner.
DANSK 27
Produkt Specifikationer
Mærke: | Electrolux |
Kategori: | Komfur |
Model: | LKR62002NW |
Har du brug for hjælp?
Hvis du har brug for hjælp til Electrolux LKR62002NW stil et spørgsmål nedenfor, og andre brugere vil svare dig
Komfur Electrolux Manualer

4 Juni 2025

16 Marts 2025

20 Februar 2025

6 Februar 2025

15 November 2024

15 Oktober 2024

1 Oktober 2024

1 Oktober 2024

1 Oktober 2024

1 Oktober 2024
Komfur Manualer
- Komfur Piazzetta
- Komfur Panasonic
- Komfur Scandomestic
- Komfur Toolland
- Komfur Panadero
- Komfur Day
- Komfur Austroflamm
- Komfur Climastar
- Komfur Smeg
- Komfur Faure
- Komfur Eico
- Komfur Avanti
- Komfur Khind
- Komfur CDA
- Komfur Bromic
Nyeste Komfur Manualer

9 Juni 2025

9 Juni 2025

9 Juni 2025

9 Juni 2025

9 Juni 2025

9 Juni 2025

9 Juni 2025

9 Juni 2025

9 Juni 2025

9 Juni 2025