Siemens HB517GCS0S Manual
Læs gratis den danske manual til Siemens HB517GCS0S (36 sider) i kategorien Ovn. Denne vejledning er vurderet som hjælpsom af 30 personer og har en gennemsnitlig bedømmelse på 4.6 stjerner ud af 15.5 anmeldelser. Har du et spørgsmål om Siemens HB517GCS0S, eller vil du spørge andre brugere om produktet?
Side 1/36

5HJLVWHU
\RXU
SURGXFW
RQOLQH
VLHPHQVKRPHEVKJURXSFRPZHOFRPH
da Brugsanvisning
Indbygningsovn
HB517GC.0S


da
3
Indholdsfortegnelse
daBr ug san v i s ni ng
8Brugsbetingelser . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
(Vigtige sikkerhedsanvisninger . . . . . . . . . . . . . . 4
Generelt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Halogenpære . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Stegetermometer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
]Årsager til skader. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Generelt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
7Miljøbeskyttelse . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Energibesparelse . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Miljøvenlig bortskaffelse . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
*Lær apparatet at kende . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Betjeningsfelt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Taster og display . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Ovnfunktioner og funktioner . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Temperatur. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Ovnrum . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
_Tilbehør. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Standardtilbehør. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Isætning af tilbehør. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Ekstra tilbehør . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
KFør apparatet tages i brug første gang . . . . . . 10
Første ibrugtagning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Rengøring af ovnrum og tilbehør . . . . . . . . . . . . . . . . 11
1Betjening af maskinen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Tænde og slukke for apparatet . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Indstille ovnfunktion og temperatur . . . . . . . . . . . . . . 11
Lynopvarmning. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
OTidsfunktioner . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Indstille varighed . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .12
Indstille sluttid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Indstille minutur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Indstille klokkeslæt. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
@Stegetermometer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Ovnfunktioner. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Placere stegetermometer i retten . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Indstille kernetemperatur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Kernetemperaturer i forskellige madvarer . . . . . . . . . 15
ABørnesikring. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Aktivere og deaktivere . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .15
QGrundindstillinger . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Liste over grundindstillinger . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Ændre grundindstillinger . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
DRengøring . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Egnede rengøringsmidler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .16
Renholdning af apparatet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .17
pRibberammer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Afmontere/montere ribberammer . . . . . . . . . . . . . . . .17
qApparatets dør . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Afmontere/montere glasruder i ovndør. . . . . . . . . . . .18
3Hvad skal jeg gøre, hvis der opstår en fejl? . . 19
Selvafhjælpning af fejl. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .19
Udskifte ovnlampepære i ovnloft . . . . . . . . . . . . . . . .20
4Kundeservice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
E-nummer og FD-nummer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20
PProgrammer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Fade/beholdere . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .21
Forberede retten. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .21
Programmer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .21
Indstille program. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .22
JTestet i vores prøvekøkken. . . . . . . . . . . . . . . . 22
Generelle anvisninger. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .22
Kager og bagværk . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .23
Gratiner og tærter . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .26
Fjerkræ, kød og fisk . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .27
Grøntsager og tilbehør . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .30
Desserter . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .30
Akrylamid i fødevarer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .30
Tørring . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .30
Henkogning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .31
Hævning af dej . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .32
Optøning. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .32
Varmholdning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .32
Prøveretter . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .33
Produktinfo
Der findes yderligere oplysninger om produkter,
tilbehør, reservedele og services på internettet:
www.siemens-home.bsh-group.com og Online-Shop:
www.siemens-home.bsh-group.com/eshops

da Brugsbetingelser
4
8Brugsbetingelser
Br ug s bet i ng el s er
Læs denne vejledning omhyggeligt igennem.
Det er en forudsætning for, at apparatet kan
betjenes sikkert og korrekt. Opbevar brugs- og
montagevejledningen til senere brug eller til
kommende ejere af apparatet.
Dette apparat er udelukkende beregnet til
indbygning. Overhold den specielle
montagevejledning.
Kontroller apparatet, når det er pakket ud.
Apparatet må ikke tilsluttes, hvis det har
transportskader.
Apparater uden netstik må udelukkende
tilsluttes af en autoriseret fagmand. Der kan
ikke gøres krav gældende om garantiydelser
ved skader, der skyldes forkert tilslutning.
Dette apparat er udelukkende beregnet til
anvendelse i private husholdninger. Apparatet
må udelukkende anvendes til tilberedning af
madretter og drikkevarer. Apparatet skal være
under opsigt, når det er i drift. Anvend kun
apparatet indendørs.
Dette apparat er beregnet til brug i en højde
på op til maksimalt 4000 meter over havets
overflade.
Dette apparat kan benyttes af børn fra en
alder af 8 år og af personer med reducerede
fysiske, sensoriske eller mentale evner eller
manglende erfaring eller viden, hvis de er
under opsigt af en person, der er ansvarlig for
deres sikkerhed, eller hvis de er blevet
instrueret i sikker brug af apparatet og har
forstået de farer og risici, der kan være
forbundet med brugen af apparatet.
Børn må ikke bruge apparatet som legetøj.
Rengøring og vedligeholdelse må ikke
udføres af børn, med mindre de er over 15 år
gamle og er under opsigt.
Børn, som er under 8 år, skal altid befinde sig
på sikker afstand af apparatet og dets
tilslutningsledning.
Sørg altid for at vende tilbehøret rigtigt, når det
sættes i ovnen. ~ "Tilbehør" på side 9
(Vigtige
sikkerhedsanvisninger
Vi gt i ge s i k k er hed s anv i s ni ng er
Generelt
:Advarsel – Brandfare!
■Brændbare genstande, som opbevares i
ovnen, kan blive antændt. Opbevar aldrig
brændbare genstande inde i apparatet. Luk
aldrig ovndøren op, hvis der er røg inde i
apparatet. Sluk for apparatet, træk
netstikket ud af kontakten, eller slå
sikringen fra i sikringsskabet.
Brandfare!
■Løse madrester, fedt og stegesaft kan
antændes. Fjern groft snavs fra ovnrummet,
varmeelementerne og tilbehøret inden
driften.
Brandfare!
■Der opstår trækluft, når apparatets dør
åbnes. Derved kan bagepapiret komme i
berøring med varmelegemerne og blive
antændt. Læg aldrig bagepapir løst på
tilbehøret under forvarmning. Stil altid et fad
eller en bageform oven på bagepapiret.
Brug ikke større stykker bagepapir end
nødvendigt. Bagepapiret må ikke stikke ud
over kanten på tilbehøret.
:Advarsel – Fare for forbrænding!
■Apparatet bliver meget varmt. Rør aldrig
ved de indvendige flader i ovnrummet eller
ved varmelegemer, når de er varme. Lad
altid apparatet køle af. Hold børn på sikker
afstand.
Fare for forbrænding!
■Tilbehør eller service bliver meget varmt.
Brug derfor altid grydelapper til at tage
tilbehør eller service ud af ovnrummet.
Fare for forbrænding!
■Alkoholdampe kan antændes i det varme
ovnrum. Tilbered aldrig retter med højt
indhold af alkohol. Anvend kun små
mængder drikkevarer med højt
alkoholindhold. Luk apparatets dør forsigtigt
op.
:Advarsel – Fare for skoldning!
■De tilgængelige dele bliver meget varme
under brugen. Rør aldrig ved de varme
dele. Hold børn på sikker afstand.
Fare for skoldning!
■Der kan komme meget varm damp ud, når
døren åbnes. Afhængigt af temperaturen er
damp ikke altid synlig. Stå ikke for tæt på
apparatet, når døren åbnes. Luk apparatets
dør forsigtigt op. Hold børn på sikker
afstand.
Fare for skoldning!

Årsager til skader da
5
■Der kan opstå meget varm damp, hvis der
hældes vand i det varme ovnrum. Hæld
aldrig vand ind i ovnrummet, så længe det
er varmt.
:Advarsel – Fare for tilskadekomst!
■Ridser i ovndørens glas kan få det til at
springe. Anvend ikke glasskrabere,
aggressive eller skurende rengøringsmidler.
Fare for tilskadekomst!
■Ovndørens hængsler bevæger sig, når
døren åbnes eller lukkes, hvorved fingre
kan blive klemt. Rør ikke ved området
omkring hængslerne med hænderne.
:Advarsel – Fare for elektrisk stød!
■Fagligt ukorrekte reparationer er farlige.
Reparationer må kun udføres af en
kundeservicetekniker, der er uddannet af
os. Det samme gælder udskiftning af
tilslutningsledninger. Træk netstikket ud af
kontakten, eller slå sikringen fra i
sikringsskabet, hvis apparatet er defekt.
Kontakt kundeservice.
Fare for elektrisk stød!
■Isoleringen på ledninger i elektriske
apparater kan smelte, hvis de berører
varme dele. Sørg for, at tilslutningskablet
ved elektriske apparater ikke kommer i
kontakt med de varme dele.
Fare for elektrisk stød!
■Indtrængende fugtighed kan forårsage et
elektrisk stød. Anvend aldrig højtryksrenser
eller dampstråler.
Fare for elektrisk stød!
■Et defekt apparat kan forårsage et elektrisk
stød. Tænd aldrig for et defekt apparat.
Træk netstikket ud af kontakten, eller slå
sikringen fra i sikringsskabet. Kontakt
kundeservice.
:Advarsel – Fare pga. af magnetfelt!
Der er placeret permanente magneter i
betjeningsfeltet eller i betjeningselementerne.
Magneter kan påvirke elektroniske
implantater, f.eks. pacemakere eller
insulinpumper. Personer med elektroniske
implantater skal overholde en
minimumafstand på 10 cm til betjeningsfeltet.
Halogenpære
:Advarsel – Fare for forbrænding!
Lamperne i ovnrummet bliver meget varme.
Der er stadig fare for forbrænding et stykke tid
efter, at de er blevet slukket. Rør ikke ved
glasafdækningen. Undgå berøring med huden
under rengøring.
:Advarsel – Fare for elektrisk stød!
Ved udskiftning af pæren i ovnbelysningen er
alle kontakterne i lampens fatning
strømførende. Træk derfor netstikket ud af
kontakten, inden pæren skiftes, eller slå
sikringen fra i sikringsskabet.
Stegetermometer
:Advarsel – Fare for elektrisk stød!
Isoleringen kan blive beskadiget, hvis der
anvendes et forkert stegetermometer. Anvend
kun det stegetermometer, som er beregnet til
brug med dette apparat.
]Årsager til skader
År s a g er t i l sk ad er
Generelt
Pas på!
■Tilbehør, folie, bagepapir eller fade på ovnbunden:
Sæt ikke tilbehør på ovnbunden. Ovnbunden må
ikke tildækkes med folie, uanset art, eller bagepapir.
Sæt ikke fade og beholdere på ovnbunden, når
temperaturen er indstillet til mere end 50ºC. Der sker
en varmeophobning. Bage og stegetiderne passer
ikke mere, og emaljen bliver beskadiget.
■Aluminiumsfolie: Aluminiumsfolie inde i ovnrummet
må aldrig berøre ruden i ovnens dør. Dette kan
medføre en varig misfarvning af ruden.
■Vand i det varme ovnrum: Hæld aldrig vand ind
ovnrummet, når det er varmt. Der opstår vanddamp.
Emaljen kan blive beskadiget pga. at de store
temperaturforskelle.
■Fugtighed i ovnrummet: Længerevarende fugtighed i
ovnrummet kan forårsage korrosion. Lad altid
ovnrummet tørre efter anvendelsen. Opbevar ikke
fugtige fødevarer i længere tid i den lukkede ovn.
Opbevar ikke levnedsmidler i ovnrummet.
■Afkøling med åben ovndør: Lad altid apparatet køle
af med lukket dør efter drift med høj temperatur. Sæt
ikke noget i klemme i døren. Selv om døren kun er
åben med en lille spalte, kan fronterne på de
tilstødende køkkenelementer med tiden blive
beskadiget.
Lad kun ovnrummet tørre med åben dør efter
tilberedning med meget fugtighed.
■Frugtsaft: Læg ikke for meget på bagepladen, når
De bager frugtkager med meget fugtigt fyld. Dryp af
frugtsaft fra bagepladen forårsager pletter, som ikke
kan fjernes igen. Brug om muligt
universalbradepanden, som er dybere.
■Hvis dørtætningen er meget snavset, lukker
apparatets dør ikke korrekt under brugen.
Forsiderne på de tilstødende køkkenelementer kan
blive beskadiget. Hold altid dørtætningen ren. Brug
aldrig apparatet, hvis dørtætningen er beskadiget
eller mangler. ~ "Rengøring" på side 16

da Miljøbeskyttelse
6
■Apparatets dør som sidde- eller aflægningsplads:
Brug aldrig den åbne ovndør til at stå eller sidde på
eller til at læne sig op ad. Brug ikke apparatets dør
som frasætningsplads for service eller tilbehør.
■Sætte tilbehør ind: Afhængigt af apparatets type kan
tilbehøret ridse ruden, når ovndøren lukkes. Sørg
derfor altid for at skyde tilbehøret helt ind i ovnen til
anslaget.
■Transport af apparatet: Brug aldrig dørgrebet til at
løfte eller bære apparatet med. Dørgrebet kan ikke
holde til apparatets vægt og kan knække af.
7Miljøbeskyttelse
Mi l j øbes k yt t el s e
Det nye apparat er meget energieffektivt. Her findes
tips om, hvordan der kan spares på energien ved
brugen af apparatet, og om hvordan det bortskaffes
korrekt.
Energibesparelse
■Forvarm kun apparatet, hvis det er angivet i
opskriften eller i tabellerne i denne brugsanvisning.
■Lad frosne madvarer tø op, inden de sættes i ovnen.
■Anvend mørke, sortlakerede eller emaljerede
bageforme. De optager varmen særligt godt.
■Tag tilbehør, der ikke skal bruges, ud af ovnrummet.
■Luk så vidt muligt ikke døren op under driften.
■Det er bedst at bage flere kager umiddelbart efter
hinanden. Så er ovnrummet stadig varmt. Derved
reduceres bagetiden for den efterfølgende kage. Der
kan også sættes 2 firkantede forme ind ved siden af
hinanden i ovnen.
■Ved længere tilberedningstid kan ovnen slukkes
10 minutter, før tilberedningstiden er slut, så
restvarmen udnyttes til færdigtilberedningen.
Miljøvenlig bortskaffelse
Emballagen skal bortskaffes korrekt iht. reglerne for
miljøbeskyttelse.
Dette apparat er klassificeret iht. det
europæiske direktiv 2012/19/EU om affald af
elektrisk- og elektronisk udstyr (waste electrical
and electronic equipment - WEEE).
Dette direktiv angiver rammerne for indlevering
og recycling af kasserede apparater gældende
for hele EU.

Lær apparatet at kende da
7
*Lær apparatet at kende
Lær a pp ar at et at k ende
I dette kapitel forklares betydningen af indikatorer og
betjeningselementer.Derudover kommer vi ind på
apparatets forskellige funktioner.
Bemærk: Alt efter apparattype kan der være afvigelser i
farve og andre detaljer.
Betjeningsfelt
De forskellige funktioner i apparatet indstilles via
betjeningsfeltet. Her ses en oversigt over
betjeningsfeltet og placeringen af
betjeningselementerne.
Bemærk: Ved nogle apparater kan
betjeningsknapperne forsænkes. Tryk på
betjeningsknappen på position nul for at få den til at gå
i eller ud af indgreb.
Taster og display
Med tasterne kan forskellige af apparatets ekstra
funktioner indstilles. I displayet vises de tilhørende
værdier.
--------
Display
Den værdi, som aktuelt kan indstilles, eller som er
aktiveret, vises i forgrunden i displayet.
Tryk let på tasten gentagne gange for at bruge de v
enkelte tidsfunktioner.Pilene ø over eller under det
pågældende symbol viser, hvilken værdi der aktuelt er i
forgrunden.
Ovnfunktioner og funktioner
Ovnfunktionerne og yderligere funktioner indstilles med
funktionsvælgeren.
Her forklares forskellene mellem de forskellige
anvendelsesområder, så der altid kan vælges korrekt
ovnfunktion til den pågældende ret.
(Taster og display
Tasterne er touch-felter, hvor der nedenunder er
placeret sensorer. Et ganske let tryk er
tilstrækkeligt for at vælge en funktion.
Displayet viser symboler for aktive funktioner samt
for tidsfunktionerne.
0Funktionsvælger
Ovnfunktionen og andre funktioner indstilles med
funktionsvælgeren.
Fra position nul kan funktionsvælgeren drejes
både til højre og til venstre.
8Temperaturvælger
Temperaturvælgeren bruges til indstilling af
temperaturen for ovnfunktionerne eller til valg af
yderligere funktioner.
Fra position nul kan temperaturvælgeren kun
drejes mod højre til anslaget. Den kan ikke drejes
længere end til anslaget.
Symbol Betydning
vTidsfunktioner Vælg minutur , varighed , Vx
slut eller klokkeslæt ved at yv
trykke let på tasten gentagne gange.
A
@
Minus
Plus
Reducere indstillingsværdier.
Forøge indstillingsværdier.
' Børnesikring Aktivering / deaktivering af ovnfunkti-
onerne i betjeningsfeltet.
h Vægt Valg af vægt ved programmerne.
Ovnfunktion Anvendelse
: 3D-varmluft Til bagning og stegning i et eller flere lag.
Ventilatoren fordeler varmen fra ringvarmelegemet i bagvæggen jævnt i ovnrummet.

da Lær apparatet at kende
8
--------
Yderligere funktioner
Den nye ovn har endnu flere funktioner, som vi her
forklarer ganske kort.
--------
Temperatur
Temperaturen i ovnen indstilles med
temperaturvælgeren. Endvidere bruges den også til
valg af trin i andre funktioner.
Ved meget høje temperaturer sænker apparatet efter
længere tid temperaturen noget.
--------
Temperaturindikator
Når apparatet varmer, lyser symbolet i displayet. I _
opvarmningspauserne slukkes det.
Ved forvarmning er det optimale tidspunkt for isætning
af retten nået, når symbolet slukkes for første gang.
Bemærk: På grund af den termiske træghed kan det
ske, at den viste temperatur ikke helt svarer til den
faktiske temperatur i ovnrummet.
Ovnrum
Der er forskellige funktioner i ovnrummet, som letter
betjeningen. F.eks. er ovnrummet belyst over hele
fladen, og køleventilatoren beskytter apparatet mod
overophedning.
Åbne ovndøren
Hvis apparatets dør åbnes under igangværende drift,
fortsættes driften.
Ovnbelysning
Ved de fleste ovnfunktioner og funktioner er
ovnbelysningen tændt under driften. Når driften afsluttes
med funktionsvælgeren slukkes den.
Når funktionsvælgeren sættes på positionen
ovnbelysning, bliver belysningen tændt, uden at ovnen
varmer. Det er til hjælp f.eks. under rengøring af
apparatet.
Køleventilator
Køleventilatoren tændes og slukkes efter behov. Den
varme luft kommer ud via døren.
7 Varmluft, skånsom Til skånsom tilberedning af et udvalg af retter i ét lag uden forvarmning.
Ventilatoren fordeler varmen fra det ringformede varmeelement i bagvæggen i ovnrum-
met.
Denne ovnfunktion bruges til fastlæggelse af energiforbruget ved cirkulationsdrift og af
energieffektklassen.
; Pizzatrin Til tilberedning af pizza og retter, som kræver meget varme nedefra.
Det nederste varmelegeme og ringvarmelegemet i bagvæggen varmer.
$ Undervarme Til tilberedning i vandbad og til efterbagning.
Varmen kommer nedefra.
( Grill, stor flade Til grillning af flade grillstykker, som steaks, pølser eller toast og til gratinering.
Hele fladen under grillvarmelegemet opvarmes.
4 Varmluftgrill Til stegning af fjerkræ, hel fisk og større stykker kød.
Grillvarmelegemet og ventilatoren tændes og slukkes skiftevis. Ventilatoren hvirvler den
varme luft rundt om retten.
% Over-/undervarme Til traditionel bagning og stegning i et lag. Særligt velegnet til kager med fugtig belæg-
ning.
Varmen kommer ensartet oppefra og nedefra.
Denne ovnfunktion bruges til fastlæggelse af energiforbruget ved konventionel drift.
Funktion Anvendelse
I Lynopvarmning Hurtig opvarmning af ovnrummet uden tilbehør.
4 Ovnbelysning Tænder for ovnbelysning, uden funktion.
Letter f.eks. rengøringen af ovnrummet.
X Programmer Der findes programmerede indstillingsværdier til mange forskellige retter i apparatet.
~ "Programmer" på side 21
Position Betydning
Ú Position nul Apparatet varmer ikke.
50-275 Temperaturområde De indstillelige temperatur i ovn-
rummet i °C.
1, 2, 3
eller
I, II, III
Grilltrin Indstillelige trin for grill, stor
flade og lille flade (afhæn-( *
gigt af apparattype).
Trin 1 = svagt
Trin 2 = mellem
Trin 3 = kraftigt
X Programmer Stilling for programfunktion.

Tilbehør da
9
Pas på!
Ventilationsåbningerne må ikke dækkes til. Apparatet
bliver i givet fald overophedet.
Køleventilatoren fortsætter med at køre et stykke tid
efter, at driften er afsluttet, så ovnen hurtigere kan køle
af.
_Tilbehør
Ti l beh ør
Apparatet bliver leveret med diverse tilbehør. Her findes
en oversigt over det leverede tilbehør og den rigtige
anvendelse.
Standardtilbehør
Afhængigt af apparatets type kan det medfølgende
tilbehør variere.
--------
Anvend kun originalt tilbehør. Det er specielt udformet,
så det passer til dette apparat.
Der kan købes supplerende tilbehør hos kundeservice,
hos forhandleren eller på Internettet.
Bemærk: Når tilbehøret bliver varmt, kan det ændre
form. Det har ingen indflydelse på funktionen. Sådanne
ændringer forsvinder, så snart tilbehøret er kølet af igen.
Isætning af tilbehør
Der er 5 rillehøjder i ovnrummet. Rillerne angives
nedefra og op.
I nogle apparater er den øverste rillehøjde i ovnrummet
markeret med et grillsymbol.
Sæt altid tilbehøret ind i rillen mellem de to styreskinner.
Tilbehøret kan trækkes ca. halvvejs ud, uden at det
vipper.
Anvisninger
■Sørg altid for, at tilbehøret vender rigtigt, når det
sættes i ovnen.
■Skyd altid tilbehøret helt ind i ovnrummet, så det ikke
berører apparatets dør.
■Tag det tilbehør ud af ovnen, som ikke skal bruges
under driften.
Indgrebsfunktion
Tilbehøret kan trækkes cirka halvvejs ud, før det går i
indgreb. Denne funktion forhindrer, at tilbehøret vipper,
når det trækkes ud. Tilbehøret skal sættes korrekt ind i
ovnrummet, for at indgrebsfunktionen kan fungere.
Sørg for, at indgrebshakket ‚ vender bagud og nedad,
når risten sættes ind. Den åbne side skal vende mod
apparatets dør, og krumningen skal vende nedad ¾.
Ved bageplader skal hakket ‚ vende bagud og nedad.
Den skrå side på tilbehøret ƒ skal vende fremad mod
apparatets dør.
Det viste eksempel: Universalbradepande
Rist
Til fade og beholdere, kage- og gratin-
forme.
Til stege, grillmad og dybfrosne retter.
Universalbradepande
Til kager med fugtigt fyld, bagværk, dyb-
frosne retter og store stege.
Kan også bruges som fedtopsamlings-
bakke ved grillning direkte på risten.
Bageplade
Til kager på bageplade og småkager.
Stegetermometer
Til helt perfekt stegning.
Anvendelsen af stegetermometret er
beskrevet i det pågældende kapitel.
~ "Stegetermometer" på side 14
D
D
D
D
E

da Før apparatet tages i brug første gang
10
Kombinere tilbehør
Risten kan sættes i ovnen sammen med
universalbradepanden for at opfange væskedryp.
Sørg for, at begge ristens afstandsholdere ‚ er placeret
på den bageste kant, når den lægges på. Når
universalbradepanden sættes ind i rillen, skal risten
være placeret oven over den øverste styreskinne.
Det viste eksempel: Universalbradepande
Ekstra tilbehør
Der kan købes ekstra tilbehør hos kundeservice,
forhandlere eller på internettet. I vores brochurer eller
på internettet findes et bredt sortiment til apparatet.
Udvalget og mulighederne for at bestille online kan
variere fra land til land. Se venligst i salgspapirerne
vedr. dette.
Bemærk: Det ekstra tilbehør passer ikke til alle
apparater. Ved køb af ekstra tilbehør skal den nøjagtige
betegnelse (E-nr.) for apparatet angives.
~ "Kundeservice" på side 20
--------
KFør apparatet tages i brug
første gang
Før ap pa r a t e t t age s i br ug f ør s t e gan g
Inden det nye apparat kan benyttes, skal der foretages
nogle indstillinger. Desuden skal ovnrummet og
tilbehøret rengøres.
Første ibrugtagning
Efter et strømsvigt vises klokkeslættet i displayet. Indstil
det aktuelle klokkeslæt.
Indstille klokkeslæt
Funktionsvælgeren skal stå på position nul.
Klokkeslættet starter ved klokken “12:00”.
1. Indstil klokkeslættet med tasten A @ eller .
2. Tryk let på tasten for at bekræfte.v
Det aktuelle klokkeslæt vises i displayet.
Ekstra tilbehør
Rist
Til fade og beholdere, kage- og gratinforme samt stege og grillstyk-
ker.
Bageplade
Til kager på bageplade og småkager.
Universalbradepande
Til kager med fugtigt fyld, bagværk, dybfrosne retter og store stege.
Kan også bruges som fedtopsamlingsbakke ved grillning direkte på
risten.
Ilægningsrist
Til fisk, fjerkræ og fisk.
Til ilægning i universalbradepanden for at opfange dryp af fedt og
kødsaft.
Universalbradepande, med slip-let-belægning
Til kager med fugtigt fyld, bagværk, dybfrosne retter og store stege.
Bagværk og stege kan let løsnes fra universalbradepanden.
Bageplade, med slip-let-belægning
Til kager på bageplade og småkager.
Bagværk er let at løsne fra bagepladen.
To universalbradepander, smal form
Til kager med fugtigt fyld, bagværk og dybfrosne retter.
Anvend ikke universalbradepanderne sammen med de klipsbare
udtræk, og sæt dem ikke på risten.
D
D
D
Professionel bradepande
Til tilberedning af store mængder. Også egnet f.eks. til mousaka.
Professionel bradepande med ilægningsrist
Til tilberedning af store mængder.
Låg til professionel bradepande
Låget gør den professionelle bradepande til en professionel stege-
gryde.
Pizzaplade
Til pizza og store runde kager.
Grillplade
Til grillning i stedet for risten eller som beskyttelse mod stænk. Må
kun anvendes i universalbradepanden.
Bagesten
Til hjemmebagt brød, rundstykker og pizza, som skal have sprød
skorpe.
Bagestenen skal forvarmes til den anbefalede temperatur.
Glasstegegryde
Til gryderetter og gratiner.
Glasbradepande
Til gratiner, grøntsagsretter og bagværk.
Klipsbare udtræk
Udtræksskinnerne kan anvendes på alle rillehøjder. Der kan anbrin-
ges lige så mange udtræk, som der er ledige rillehøjder.
Udtrækssystem, enkelt
Med udtræksskinnerne i rillehøjde 2 kan tilbehøret trækkes længere
ud, uden at det vipper.
Udtrækssystem, dobbelt
Med udtræksskinnerne i rillehøjde 2 og 3 kan tilbehøret trækkes læn-
gere ud, uden at det vipper.
Udtrækssystem, tre-dobbelt
Med udtræksskinnerne i rillehøjde 1, 2 og 3 kan tilbehøret trækkes
længere ud, uden at det vipper.

Betjening af maskinen da
11
Rengøring af ovnrum og tilbehør
Inden der tilberedes retter i apparatet første gang, skal
ovnrummet og tilbehøret rengøres.
Rengøre ovnrum
Lugten af ny ovn kan fjernes ved at opvarme det
tomme, lukkede ovnrum.
Pas på, at der ikke er rester af emballage i ovnrummet,
som f.eks. styroporkugler, og fjern klæbebånd både i
og udenpå apparatet. Tør de glatte flader i ovnrummet
af med en blød fugtig klud inden opvarmningen. Luft ud
i køkkenet under opvarmningen af apparatet.
Foretag de angivne indstillinger. I næste kapitel
beskrives, hvordan ovnfunktion og temperatur indstilles.
~ "Betjening af maskinen" på side 11
Sluk for apparatet efter den angivne varighed.
Rengør de glatte flader med opvaskevand og en
opvaskesvamp, når ovnrummet er afkølet.
Rengøring af tilbehør
Rengør tilbehøret grundigt med opvaskevand, en
opvaskesvamp eller en blød børste.
1Betjening af maskinen
Be t j e n i n g af ma sk i ne n
Vi har allerede gennemgået betjeningselementerne og
deres funktionsmåder. Nu forklarer vi, hvordan
apparatet indstilles.
Tænde og slukke for apparatet
Funktionsvælgeren tænder og slukker for apparatet. Så
snart den drejes til en anden position end position nul,
bliver apparatet tændt. For at slukke apparatet skal
funktionsvælgeren altid drejes hen til position nul.
Indstille ovnfunktion og temperatur
Apparatet indstilles ganske enkelt med funktions- og
temperaturvælgeren. I begyndelsen af
brugsvejledningen vises en oversigt over, hvilke
ovnfunktioner der egner sig bedst til de forskellige
retter.
Eksempel på billedet: over-/undervarme % ved 190
°C.
1. Indstil ovnfunktionen med funktionsvælgeren.
2. Indstil den ønskede temperatur eller det ønskede
grilltrin med temperaturvælgeren.
Efter nogle sekunder begynder apparatet at varme.
Sluk for apparatet ved at dreje funktionsvælgeren hen
på position nul, når retten er færdig.
Bemærk: Der kan også indstilles en varighed og et
sluttid for driften. ~ "Tidsfunktioner" på side 12
Ændre
Ovnfunktion og temperatur kan når som helst ændres
med den pågældende vælgerknap.
Lynopvarmning
Med lynopvarmning kan opvarmningstiden forkortes.
Anvend derefter:
■: 3D-varmluft
Anvend kun lynopvarmning, når der er indstillet en
temperatur på over 100 °C.
Sæt først retten i ovnen, når lynopvarmningen er
afsluttet, fordi tilberedningen derved bliver mere
ensartet.
1. Sæt funktionsvælgeren på .I
2. Indstil temperaturen med temperaturvælgeren.
Efter nogle få sekunder begynder ovnen at varme.
Når lynopvarmningen er afsluttet, lyder der et signal.
Sæt retten ind i ovnrummet.
Indstillinger
Ovnfunktion 3D-varmluft :
Temperatur maksimalt
Varighed 1 time
&

da Tidsfunktioner
12
OTidsfunktioner
Ti d s f unk t i o ner
Apparatet har forskellige tidsfunktioner.
Først når der er blevet indstillet en ovnfunktion, kan der
indstilles en varighed med tasten v.Når der er indstillet
en varighed, kan sluttiden vises. Minuturet kan indstilles
når som helst.
Der lyder et signal, når varigheden eller en tid på
minuturet er udløbet. Signalet kan afbrydes før tiden
ved at trykke let på tasten v.
Bemærk: Varigheden af et lydsignal kan ændres i
Grundindstillingerne. ~ "Grundindstillinger" på side 15
Indstille varighed
Tilberedningstiden for retten kan indstilles på apparatet.
På den måde bliver retten ikke ved et uheld tilberedt for
længe, og det er ikke nødvendigt at afbryde andre
aktiviteter for at afslutte driften.
Der kan maksimalt indstilles 23 timer og 59 minutter.
Varigheden kan indstilles i trin på et minut op til en time,
derefter sker indstillingen i trin på 5 minutter.
Varigheden vises først som en foreslået værdi,
afhængigt af, hvilken tast der først berøres:
10 minutter med tasten A
og 30 minutter med tasten @
.
Det viste eksempel: varighed 45 minutter.
1. Indstil ovnfunktion og temperatur eller trin.
2. Tryk let på tasten to gange.v
I displayet er varighed markeret.x
3. Indstil varigheden med tasten A eller @.
Apparatet begynder at varme efter få sekunder.
Varigheden tælles ned i displayet.
Ved nogle apparater tælles varigheden ned i baggrund.
Varigheden kan vises med tasten .v
Varigheden er udløbet
Der lyder et signal. Apparatet holder op med at varme. I
displayet vises en varighed på nul.
Når signalet er slut, kan der indstilles en ny varighed
med tasten .@
Sluk for apparatet ved at dreje funktionsvælgeren hen
på position nul, når retten er færdig.
Ændre og afbryde
Tilberedningstiden kan når som helst ændres med
tasten .Ændringen bliver aktiveret efter få A eller @
sekunder.
For at afbryde varigheden skal den stilles tilbage til nul
med tasten . Apparatet fortsætter at varme uden en A
varighed.
Vise tidsfunktioner
Når der er indstillet tidsfunktioner, lyser de respektive
symboler i displayet. Det symbol, hvis tid aktuelt vises,
er markeret.
For at vise værdierne for de forskellige tidsfunktioner
skal tasten v berøres gentagne gange, til det ønskede
symbol bliver markeret.
Indstille sluttid
Klokkeslættet for afslutning af en varighed kan
forskydes. Sæt f.eks. retten i ovnen om morgenen, og
indstil, så den er færdig ved middagstid.
Anvisninger
■Vær opmærksom på, at madvarer ikke må stå for
længe i ovnen, fordi de kan blive fordærvede.
■Indstil ikke en sluttid, hvis driften allerede er startet.
Resultatet af tilberedningen bliver i givet fald ikke
korrekt.
Sluttiden for en varighed kan maksimalt forskydes med
23 timer og 59 minutter.
Det viste eksempel: Klokken er 10:30, den indstillede
varighed er 45 minutter, og retten skal være færdig kl.
12:30.
1. Indstil ovnfunktion og temperatur eller trin.
Tidsfunktion Anvendelse
x Varighed Når den indstillede varighed er udløbet, stand-
ser apparatets drift automatisk.
y Slut Angiv en varighed og den ønskede sluttid.
Apparatet starter automatisk, så driften bliver
afsluttet på det ønskede klokkeslæt.
V Minutur Minuturet fungerer som et æggeur. Det funge-
rer uafhængigt af driften og andre tidsfunktio-
ner og har ingen indflydelse på apparatet.
v Klokkeslæt Så længe der ikke udføres andre funktioner i
forgrunden, viser apparatet klokkeslættet i
displayet.
[

Tidsfunktioner da
13
2. Tryk let på tasten v to gange, og indstil varigheden
med tasten .A eller @
3. Tryk igen let på tasten .v
I displayet er sluttiden y markeret.
4. Forskyd sluttiden til et senere tidspunkt med
tasten .@ eller A
Efter få sekunder aktiverer apparatet indstillingerne. I
displayet vises sluttiden. Når apparatet starter, tælles
varigheden ned.
Ved nogle apparater tælles varigheden ned i baggrund.
Varigheden kan vises med tasten .v
Varigheden er udløbet
Der lyder et signal. Apparatet holder op med at varme. I
displayet vises en varighed på nul.
Når signalet er slut, kan der indstilles en ny varighed
med tasten .@
Sluk for apparatet ved at dreje funktionsvælgeren hen
på position nul, når retten er færdig.
Ændre og afbryde
Sluttiden kan ændres med tasten A eller @. Ændringen
bliver aktiveret efter nogle sekunder. Sluttiden kan ikke
længere ændres, når den indstillede varighed er
begyndt.Resultatet af tilberedningen bliver i givet fald
ikke korrekt.
For at afbryde skal sluttiden stilles tilbage til det aktuelle
klokkeslæt plus varighed med tasten A. Apparatet
begynder at varme, og varigheden tælles ned.
Vise tidsfunktioner
Når der er indstillet tidsfunktioner, lyser de respektive
symboler i displayet. Det symbol, hvis tid aktuelt vises,
er markeret.
For at vise værdierne for de forskellige tidsfunktioner
skal tasten v berøres gentagne gange, til det ønskede
symbol bliver markeret.
Indstille minutur
Minuturet fungerer parallelt med andre
indstillinger.Minuturet kan altid indstilles, også når
apparatet er slukket. Det har sit eget signal, så man kan
høre, om det er minuturet eller en varighed, der er
udløbet.
Der kan maksimalt indstilles 23 timer og 59 minutter.
Tiden på minuturet kan indstilles i trin på 30 sekunder
op til 10 minutter.Derefter bliver trinnene større,
efterhånden som tidsintervallet forøges.
Tiden på minuturet vises først som en foreslået værdi
afhængigt af, hvilken tast der først berøres:
5 minutter med tasten og 10 minutter med tasten .A @
1. Tryk let på tasten v, til symbolet for minuturet V er
markeret.
2. Indstil tiden på minuturet med tasten A eller @.
Efter få sekunder starter tiden på minuturet.
Tip: Hvis den indstillede tid skal bruges i forbindelse
med apparatets drift, skal funktionen for varighed
anvendes i stedet. Dermed bliver apparatet slukket
automatisk.
Minuturet er udløbet
Der lyder et signal. I displayet står tiden for minuturet på
nul.
Sluk for minuturet med en vilkårlig tast.
Ændre og afbryde
Tiden på minuturet kan når som helst ændres med
tasten . Ændringen bliver aktiveret efter nogle A eller @
sekunder.
For at afbryde skal tiden på minuturet stilles tilbage til
nul med tasten A. Minuturet er deaktiveret.
Vise tidsfunktioner
Når der er indstillet tidsfunktioner, lyser de respektive
symboler i displayet. Det symbol, hvis tid aktuelt vises,
er markeret.
For at vise værdierne for de forskellige tidsfunktioner
skal tasten v berøres gentagne gange, til det ønskede
symbol bliver markeret.
Indstille klokkeslæt
Efter tilslutningen eller efter et strømsvigt blinker
klokkeslættet i displayet. Indstil klokkeslættet.
Funktionsvælgeren skal være på position nul.
1. Indstil klokkeslættet med tasten A eller @.
Klokkeslættet holder op med at blinke.
2. Bekræft med tasten .v
Apparatet anvender det indstillede klokkeslæt.
Bemærk: Det kan indstilles i grundindstillingerne, om
klokkeslættet skal vises i displayet.
~ "Grundindstillinger" på side 15
Ændre klokkeslæt
Klokkeslættet kan om ønsket ændres igen, f.eks. fra
sommer- til vintertid.

Børnesikring da
15
Ændre og afbryde
Kernetemperaturen kan når som helst ændres med
tasten A @ eller . Ændringen bliver aktiveret efter nogle
sekunder.
Træk stegetermometret ud af stikdåsen og kødet, hvis
driften skal afbrydes. Apparatet fortsætter at varme
uden kernetemperatur.
Ovnfunktion og ovntemperatur kan når som helst
ændres med den pågældende vælgerknap. Den
indstillede kernetemperatur i retten bibeholdes.
Kernetemperaturer i forskellige madvarer
Anvend ikke dybfrosne madvarer.Angivelserne i
tabellen er vejledende værdier. De afhænger af
madvarernes kvalitet og beskaffenhed.
Der findes detaljerede oplysninger om ovnfunktioner og
temperaturer i slutningen af brugsvejledningen.
~ "Testet i vores prøvekøkken" på side 22
ABørnesikring
Bør n esi k r i n g
For at børn ikke utilsigtet skal kunne tænde for
apparatet eller ændre indstillinger, er det forsynet med
en børnesikring.
Anvisninger
■Det kan indstilles i grundindstillingerne, om
funktionen børnesikring skal kunne aktiveres.
~ "Grundindstillinger" på side 15
■Børnesikringen for ovnen påvirker ikke en evt.
tilsluttet kogesektion.
■Efter en strømafbrydelse er børnesikringen ikke
længere aktiveret.
Aktivere og deaktivere
For at aktivere børnesikringen skal funktionsvælgeren
befinde sig på position nul.
Tryk vedvarende på tasten i ca. 4 sekunder.'
I displayet vises det tilhørende symbol. Børnesikringen
er aktiveret.
Bemærk: Hvis der er indstillet en tid på minuturet , V
fortsætter den med at tælle ned. Så længe
børnesikringen er aktiveret, kan tiden på minuturet ikke
ændres.
Tryk igen vedvarende på tasten ' i ca. 4 sekunder for
at deaktivere børnesikringen, indtil symbolet ikke mere
vises i displayet.
QGrundindstillinger
Gr undi n ds t i l l i nge r
Der kan foretages forskellige indstillinger til optimal og
let betjening af apparatet. Disse indstillinger kan om
ønsket ændres.
Liste over grundindstillinger
Afhængigt af apparatets udstyr er det ikke alle
grundindstillinger, der er tilgængelige.
--------
Madvarer Kernetemperatur i °C
Svinekød
Svinenakke 85-90
Svinefilet, medium 62-70
Svineryg, gennemstegt 72-80
Oksekød
Oksefilet eller roastbeef, engelsk 45-52
Oksefilet eller roastbeef, medium 55-62
Oksefilet eller roastbeef, gennemstegt 65-75
Kalvekød
Kalvesteg eller -skulder, mager 75-80
Kalvesteg, bov 75-80
Kalveskank 85-90
Lammekød
Lammekølle, medium 60-65
Lammekølle, gennemstegt 70-80
Lammeryg, medium 55-60
Grundindstilling Valg
™‚ Visning af klokkeslæt ‹ = skjule klokkeslæt
‚ = vise klokkeslæt*
™ƒ Varighed af signal efter
udløb af varighed eller tid
på minutur
‚ = ca. 10 sekunder
ƒ = ca. 30 sekunder*
„ = ca. 2 minutter
™„ Tastelyd ved tryk på en tast ‹ = fra
‚ = til*
™… Køleventilatorens efterløbs-
tid
‚ = kort
ƒ = mellem
„ = lang*
… = ekstra lang
™† Ventetid, indtil en indstilling
aktiveres
‚ = ca. 3 sekunder*
ƒ = ca. 6 sekunder
„ = ca. 10 sekunder
™‡ Aktivering af børnesikring
mulig
‹ = nej
‚ = ja*
™ˆ Vandhårdhed** ‹ = blødgjort
‚ = blødt (op til 1,3 mmol/l)
ƒ = mellem (1,3 - 2,5 mmol/l)
„ = hårdt (2,5 - 3,8 mmol/l)
… = meget hårdt* (over
3,8 mmol/l)
* Fabriksindstilling (afhængigt af apparatets type kan fabriksindstil-
lingerne variere)
** Ikke tilgængelig ved alle apparattyper.

Ribberammer da
17
--------
Anvisninger
■Der kan opstå små farveforskelle på apparatets
front, som skyldes de forskellige materialer som
glas, kunststof eller metal.
■Skygger på ovndørens glasruder, der virker som
striber, er lysreflekser fra ovnbelysningen.
■Emalje indbrændes ved meget høje
temperaturer.Derved kan der opstå mindre
farveforskelle. Det er normalt og har ingen
indflydelse på funktionen.
Det er ikke muligt at emaljere kanter på tynde
bageplader helt. De kan derfor være ru.
Korrosionsbeskyttelsen bliver ikke forringet af dette.
Renholdning af apparatet
For at undgå at der dannes hårdnakket smuds i
apparatet, skal det altid holdes rent, og tilsmudsninger
skal fjernes med det samme.
:Advarsel – Brandfare!
Løse madrester, fedt og stegesaft kan antændes. Fjern
groft snavs fra ovnrummet, varmeelementerne og
tilbehøret inden driften.
Tips
■Rengør ovnrummet, hver gang ovnen har været i
brug. På den måde undgås det, at tilsmudsninger
brænder fast.
■Fjern altid pletter af kalk, fedt, jævning og
æggehvide med det samme.
■Brug universalbradepanden ved bagning af kager
med meget fugtigt fyld.
■Anvend egnede beholdere ved stegning, f.eks. en
stegegryde.
pRibberammer
Ri bb er ammer
Med omhyggelig pleje og rengøring kan apparatet
bevares smukt og funktionsdygtigt i lang tid. Her
beskrives, hvordan ribberammerne kan tages ud og
rengøres.
Afmontere/montere ribberammer
:Advarsel – Fare for forbrænding!
Ribberammerne bliver meget varme. Rør aldrig ved
ribberammerne, når de er varme. Lad altid apparatet
køle af. Hold børn på sikker afstand.
Afmontere ribberammer
1. Løft ribberammen lidt op foran ‚, og træk den ud af
bøsningen (figur ).ƒ!
2. Træk derefter hele ribberammen fremad, og tag den
ud (figur )."
Rengør ribberammerne med opvaskemiddel og en
opvaskesvamp. Anvend en børste til hårdnakket snavs.
Glasafdækning
over ovnbelysning
Varmt opvaskevand:
Rengør med en blød rengøringssvamp, og tør
efter med en blød klud.
Anvend ovnrens ved stærk tilsmudsning.
Dørtætning
Må ikke tages af!
Varmt opvaskevand:
Rengør med en blød rengøringssvamp.
Skur ikke på tætningen.
Dørafdækning af rustfrit stål:
Anvend et rengøringsmiddel til rustfrit stål. Over-
hold producentens anvisninger. Anvend ikke ple-
jemidler til rustfrit stål.
af kunststof:
Brug varmt opvaskevand og en rengøringssvamp
til rengøring. Tør efter med en blød klud. Anvend
ikke glasrengøringsmiddel eller glasskraber.
Dørafdækningen kan tages af, så den bedre kan
rengøres.
Ribberammer Varmt opvaskevand:
Læg tilbehøret i blød, og rengør med en blød
opvaskesvamp eller -børste.
Udtrækssystem Varmt opvaskevand:
Rengør med en blød opvaskesvamp eller -børste.
Fjern ikke smørefedtet fra udtræksskinnerne, og
rengør dem, når de er skudt ind i ovnen. Må ikke
rengøres i opvaskemaskine.
Tilbehør Varmt opvaskevand:
Læg tilbehøret i blød, og rengør med en blød
opvaskesvamp eller -børste.
Anvend en fin svamp af rustfrit stål ved kraftig tils-
mudsning.
Stegetermometer Varmt opvaskevand:
Rengør med en blød opvaskesvamp eller -børste.
Må ikke rengøres i opvaskemaskine.
21
D
E

da Apparatets dør
18
Montere ribberammer
Ribberammerne passer kun i hhv. højre eller venstre
side.Vær opmærksom på ved begge ribberammer, at
de bøjede ribber skal vende fremad.
1. Stik først ribberammen ind i midten i den bageste
bøsning ‚, indtil ribberammen ligger an mod
ovnrummets væg, og tryk den bagud (figur ).ƒ!
2. Stik den derefter ind i den forreste bøsning , indtil „
ribberammen også her ligger an mod ovnrummets
væg, og tryk den nedad (figur ).…"
qApparatets dør
Appar at et s dør
Med omhyggelig pleje og rengøring kan apparatet
bevares smukt og funktionsdygtigt i lang tid. Her
beskrives, hvordan apparatets dør kan rengøres.
Afmontere/montere glasruder i ovndør
For at lette rengøringen kan glasruderne i ovndøren
afmonteres.
Fastlåsning af apparatets dør
1. Åbn ovndøren helt.
2. Vip de to låsepaler i venstre og højre side op
(figur ).!
3. Luk apparatets dør, til den når anslaget (figur ").
Afmontage af glasruder
1. Tryk på afdækningen i højre og venstre side (figur
!).
2. Tag afdækningen af (figur )."
3. Træk glasruden ud (figur ), og læg den forsigtigt #
på et plant underlag.
4. Kondensatlisten kan om nødvendigt tages ud for at
rengøre den. Hertil skal ovndøren åbnes helt
(figur ).$
5. Vip kondensatlisten opad, og træk den ud (figur ).%
Rengør glasruderne med et rengøringsmiddel til glas
og en blød klud. Tør kondensatlisten af med en klud og
varmt opvaskevand.
:Advarsel
Fare for tilskadekomst!
■Ridser i ovndørens glas kan få det til at springe.
Anvend ikke glasskrabere, aggressive eller
skurende rengøringsmidler.
Fare for tilskadekomst!
■Ovndørens hængsler bevæger sig, når døren åbnes
eller lukkes, hvorved fingre kan blive klemt. Rør ikke
ved området omkring hængslerne med hænderne.
2
F
G
1
D
E
21
2
1

Hvad skal jeg gøre, hvis der opstår en fejl? da
19
Montage af glasruder
1. Åbn apparatets dør helt, og sæt kondensatlisten på
plads igen. Hertil skal listen stikkes ind lodret
oppefra og drejes ned (figur ).!
2. Luk apparatets dør i, til den når anslaget.
3. Skyd glasruden ind, og kontroller, at ruden bliver
anbragt korrekt i holderen forneden (figur )."
4. Tryk glasruden til foroven (figur #).
5. Sæt afdækningen på, og tryk den fast, til den går
hørbart i indgreb (figur ).$
6. Åbn apparatets dør helt igen.
7. Vip de to låsepale i venstre og højre side helt i
(figur ).%
8. Luk ovndøren.
Pas på!
Ovnen må først bruges igen, når glasruderne er korrekt
monteret.
3Hvad skal jeg gøre, hvis
der opstår en fejl?
Hv a d sk a l j eg gø r e, hv i s der ops t år en f ej l ?
Hvis der opstår en fejl, skyldes dette ofte en bagatel.
Prøv selv at afhjælpe fejlen ved hjælp af tabellen, inden
kundeservice kontaktes.
Selvafhjælpning af fejl
Ofte er det ganske let selv at afhjælpe en teknisk fejl
ved apparatet.
Hvis en ret ikke lykkes som ønsket, findes der mange
tips og anvisninger om tilberedning i slutningen af
denne brugsvejledning. ~ "Testet i vores
prøvekøkken" på side 22
--------
:Advarsel – Fare for tilskadekomst!
Forkert udførte reparationer er farlige.Forsøg aldrig at
reparere apparatet selv. Kun serviceteknikere, der er
uddannet af os, må udføre reparationer. Kontakt
kundeservice, hvis apparatet er defekt.
:Advarsel – Fare for elektrisk stød!
Fagligt ukorrekte reparationer er farlige. Reparationer
må kun udføres af en kundeservicetekniker, der er
uddannet af os. Det samme gælder udskiftning af
tilslutningsledninger. Træk netstikket ud af kontakten,
eller slå sikringen fra i sikringsskabet, hvis apparatet er
defekt. Kontakt kundeservice.
Fejlmeddelelser i displayet
Tryk på tasten v, hvis der vises en fejlmeddelelse i
displayet med ““ “‹† „ƒ”, f.eks. - . Fejlmeddelelse
bliver nulstillet.Indstil evt. klokkeslættet igen.
Hvis der var tale om en engangsfejl, kan apparatet
fortsat bruges som normalt. Kontakt kundeservice, og
angiv den nøjagtige fejlmeddelelse samt apparatets
E-nr., hvis fejlmeddelelsen vises igen.
~ "Kundeservice" på side 20
1
2
g
Fejl Mulig årsag Afhjælpning/tips
Apparatet virker
ikke.
Sikring
defekt.
Kontroller sikringen i sikringsska-
bet.
Strømsvigt Kontroller, om belysningen i køk-
kenet eller andre køkkenappara-
ter fungerer.
I displayet blinker
klokkeslættet.
Strømsvigt. Indstil klokkeslættet igen.
Apparatet kan
ikke indstilles.
Nøgle-symbolet
lyser i displayet
eller .†‘”“
Børnesikring
er aktiveret.
Deaktiver børnesikringen ved at
trykke på tasten med nøgle-sym-
bolet i ca. 4 sekunder.

da Kundeservice
20
Udskifte ovnlampepære i ovnloft
Hvis ovnbelysningen ikke mere virker, skal pæren
skiftes ud. Der kan fås temperaturbestandige 230 V
halogenpærer på 25 W hos kundeservice eller hos
forhandleren.
Hold halogenpæren med en tør klud. Derved forlænges
pærens levetid. Anvend kun denne type pærer.
:Advarsel – Fare for elektrisk stød!
Ved udskiftning af pæren i ovnbelysningen er alle
kontakterne i lampens fatning strømførende. Træk
derfor netstikket ud af kontakten, inden pæren skiftes,
eller slå sikringen fra i sikringsskabet.
:Advarsel – Fare for forbrænding!
Apparatet bliver meget varmt. Rør aldrig ved de
indvendige flader i ovnrummet eller ved varmelegemer,
når de er varme. Lad altid apparatet køle af. Hold børn
på sikker afstand.
1. Læg et viskestykke i den kolde ovn for at undgå
skader.
2. Skru glasafdækningen af i retning mod venstre (figur
!).
3. Træk pæren ud - drej den ikke (figur ). "
Sæt den nye pære i, og sørg for, at kontaktbenene
bliver placeret rigtigt. Tryk pæren godt ind.
4. Skru glasafdækningen på igen.
Afhængigt af apparatets type kan glasafdækningen
være udstyret med en tætningsring. Sæt
tætningsringen på igen, inden glasafdækningen
skrues på.
5. Tag viskestykket ud, og slå sikringen til igen.
4Kundeservice
Ku nd ese r v i c e
Kontakt kundeservice, hvis apparatet skal repareres. Vi
finder altid en passende løsning, også for at undgå
unødvendige kundeservicebesøg.
E-nummer og FD-nummer
Opgiv altid apparatets fuldstændige modelnummer (E-
nr.) og fabrikationsnummeret (FD-nr.) ved kontakt med
kundeservice, fordi dette sætter os i stand til at yde god
og kvalificeret service. Typeskiltet med numrene kan
ses, når apparatets dør åbnes.
Ved nogle apparater, som er udstyret med damp, er
typeskiltet placeret bag panelet.
Det er en god ide at notere apparatets data og
telefonnummeret til kundeservice her, så det i givet fald
er let at finde oplysningerne.
Bemærk, at et kundeservicebesøg ikke er gratis, hvis
der er tale om en fejlbetjening, heller ikke indenfor
garantitiden.
Kontaktdataene for alle lande findes i vedlagte
kundeservice-fortegnelse.
Reparationsordre og rådgivning i tilfælde af fejl
Stol på producentens kompetence. På den måde sikres
det, at reparationer udføres af uddannede
serviceteknikere, som ligger inde med de originale
reservedele, der passer til det pågældende apparat.
2
1
E-nr.
FD-nr.
Kundeservice O
DK 44 89 89 85
=1U)'(1U
7\SH

Programmer da
21
PProgrammer
Pr o g r amme r
Det er let og enkelt at tilberede retter med
programmerne. Når der vælges et program, foretager
apparatet de optimale indstillinger.
For at opnå et godt resultat må ovnrummet ikke være
for varmt. Lad først ovnrummet køle af, før programmet
startes.
Fade/beholdere
Følg producenternes anvisninger.
Egnede fade og beholdere:
Anvend fade og beholdere, der er varmebestige op til
300 °C.
Fade af glas eller glaskeramik er mest velegnede.
Grillen kan virke gennem glaslåget, og stegen får en
dejlig sprød svær.
Stegegryder af rustfrit stål er kun betinget egnede.Den
blanke overflade reflekterer varmestrålingen meget
kraftigt.Retten bliver mindre brunt, og kødet mindre
gennemstegt. Tag låget af efter programmets
afslutning, hvis der anvendes en stegegryde af rustfrit
stål. Grill derefter kødet på grilltrin 3 i yderligere 8 til
10 minutter.
I stegegryder af emaljeret stål, støbejern eller støbt
aluminium bliver retterne brunet kraftigere
nedefra.Tilsæt lidt mere væde.
Tip: Tilsæt lidt mere hhv. lidt mindre væde næste gang,
hvis stegeskyen er blevet for lys eller for mørk.
Uegnede fade og beholdere:
Fade og beholdere af lyst, blankt aluminium, uglaseret
ler og fade af kunststof eller med kunststofhåndtag er
ikke egnede.
Fade eller beholderes størrelse:
Stege bør dække ca. to tredjedele af fadets bund.På
den måde får man en god stegefond.
Afstanden mellem kød og låg skal være mindst 3 cm.
Kødet kan hæve lidt i løbet af stegningen.
Forberede retten
Anvend kun friske madvarer af bedste kvalitet, helst
med køleskabstemperatur.
Tip: Meget magert kød bliver mere saftigt, hvis der
lægges baconstrimler på.
Vej retten. Vægten skal bruges ved indstillingen. Indstil
altid den næsthøjeste vægt.
Stil fadet på risten. Sæt altid fadet ind i en kold ovn.
Programmer
Når en steg er færdig, kan den hvile i yderligere 10
minutter i den slukkede ovn med lukket ovndør. På den
måde bliver saften bedre fordelt.
Vægten kan indstilles i et område mellem 0,5 kg og
2,5 kg.
Bemærk: Det er med vilje, at vægtområdet er
begrænset.Ved meget store retter findes der ofte intet
passende fad, og resultatet af tilberedningen ville ikke
blive korrekt.
Program Madvarer Fad/behol-
der
Tilsæt væde Rillehøjde Indstillings-
vægt
Anvisninger
01 Kylling, uden fyld Grydeklar, m.
salt/krydderier
Stegegryde
med glaslåg
Nej 2 Kyllingens
vægt
Lægges med brystet opad
i fadet
02 Kalkunbryst Helt stykke, m.
salt/krydderier
Stegegryde
med glaslåg
Dæk stegegrydens
bund, læg evt. op til
250 g grøntsager ved
2 Kalkunbry-
stets vægt
Brun ikke kødet forinden
03 Gryderet, med grøntsa-
ger
Vegetarisk Høj stege-
gryde med
låg
Iht. opskrift 2 Samlet vægt Skær grøntsager med
lang tilberedningstid
(f.eks. gulerødder) i min-
dre stykker end grøntsa-
ger med kort
tilberedningstid (f.eks.
tomater)
04 Gullasch Okse- eller svine-
kød i tern med
grøntsager
Høj stege-
gryde med
låg
Iht. opskrift 2 Samlet vægt Læg kødet underst, og
læg grøntsagerne hen-
over.
Brun ikke kødet forinden.
05 Forloren hare, fersk kød Fars af hakket
okse-, svine- eller
lammekød
Stegegryde
med låg
Nej 2 Kødets vægt -
06 Gammeldags oksesteg F.eks. højreb, for-
skank, klump
eller sursteg
Stegegryde
med låg
Dæk kødet næsten helt
med væde
2 Kødets vægt Brun ikke kødet forinden
07 Benløse fugle Med fyld af grønt-
sager eller kød
Stegegryde
med låg
Dæk de benløse fugle
næsten helt f.eks. med
bouillon eller vand
2 Samlet vægt
af benløse
fugle med fyld
Brun ikke kødet forinden

da Testet i vores prøvekøkken
22
Indstille program
Apparatet vælger den optimale ovnfunktion samt tids-
og temperaturindstilling. Det er kun nødvendigt at
indstille vægten.
Vægten kan kun indstilles indenfor det angivne
vægtområde.
1. Stil funktionsvælgeren og temperaturvælgeren på
programmer .X
2. Indstil det ønskede program med tasten @ eller A.
3. Tryk let på tasten .h
4. Indstil vægten for retten med tasten @ eller A.
Når vægten er aktiveret, vises den beregnede
varighed i displayet. Om ønsket kan der skiftes
tilbage til programmet med tasten h.
Efter nogle få sekunder starter programmet.Varigheden
tælles ned i displayet.
Når programmet er afsluttet, lyder der et signal. I
displayet vises en varighed på nul.
Sluk for apparatet ved at dreje funktionsvælgeren hen
på position nul, hvis resultatet af tilberedningen er
tilfredsstillende.
Varighed af program
Det indstillede programs varighed beregnes automatisk
af apparatet. Den vises, når vægten for det valgte
program er indstillet.
Varigheden af programmet kan ikke ændres.
Eftertilberedning
Når programmet og signalet er afsluttet, kan der
indstilles en varighed med tasten . Apparatet @
fortsætter at varme med programmets indstillinger.
Bemærk: Eftertilberedning kan udføres så ofte, det
ønskes.
Sluk for apparatet ved at dreje funktionsvælgeren hen
på position nul, hvis resultatet af tilberedningen er
tilfredsstillende.
Forskyde sluttid
Ved nogle programmer kan sluttiden forskydes til et
senere tidspunkt. Tryk let på tasten v inden starten, til
symbolet for sluttid bliver markeret. Forskyd sluttiden til
et senere tidspunkt med tasten .@
Efter starten går apparatet i venteposition.
Ændre og afbryde
Efter start kan programnummer og vægt ikke længere
ændres.
Sluttiden kan ændres, så længe apparatet er i
venteposition.
Sluk for apparatet ved at dreje funktionsvælgeren hen
på position nul, hvis programmet skal afbrydes.
JTestet i vores prøvekøkken
Tes t et i v or e s pr øv ek øk ken
Her findes et udvalg af retter samt de optimale
indstillinger til dem. Vi viser dig, hvilken ovnfunktion og
temperatur der er bedst egnet til din ret. Der findes
oplysninger om det rigtige tilbehør samt om den rille,
der skal anvendes. Der er tips om fade og beholdere
samt om tilberedningen.
Bemærk: Der kan opstå meget vanddamp i ovnrummet
ved tilberedning af fødevarer.
Apparatet er meget energieffektivt og afgiver kun lidt
varme udadtil under brug. På grund af de høje
temperaturforskelle mellem apparatets ovnrum og
apparatets udvendige dele, kan der dannes kondens
ved dør, betjeningsområde eller skabsfronter i
nærheden. Det er et normalt, fysisk betinget fænomen.
Kondensat kan reduceres ved forvarmning eller
forsigtig døråbning.
Generelle anvisninger
Anbefalede indstillingsværdier
I tabellen findes den optimale ovnfunktion til forskellige
retter. Temperatur og varighed afhænger af mængden
og opskriften. Derfor er der angivet indstillingsområder.
Prøv først med de laveste værdier. En lavere temperatur
giver en mere ensartet tilberedning. Om nødvendigt kan
der indstilles en højere temperatur næste gang.
Bemærk: Tilberedningstiderne kan ikke forkortes ved at
bruge højere temperaturer. Retterne bliver kun færdige
udvendig men bliver ikke gennembagt.
Indstillingsværdierne gælder ved isætning af retten i en
kold ovn. På den måde kan der spares op til 20 procent
energi.Den anførte bagetid reduceres med nogle
minutter, hvis ovnen forvarmes.
08 Lammekølle, gennem-
stegt
Uden ben, m.
salt/krydderier
Stegegryde
med låg
Dæk stegegrydens
bund, læg evt. op til
250 g grøntsager ved
2 Kødets vægt Brun ikke kødet forinden
09 Kalvesteg, mager F.eks. mørbrad
eller klump
Stegegryde
med låg
Dæk stegegrydens
bund, læg evt. op til
250 g grøntsager ved
2 Kødets vægt Brun ikke kødet forinden
10 Svinenakkekam Uden ben, m.
salt/krydderier
Stegegryde
med glaslåg
Dæk stegegrydens
bund, læg evt. op til
250 g grøntsager ved
2 Kødets vægt Brun ikke kødet forinden
Program Madvarer Fad/behol-
der
Tilsæt væde Rillehøjde Indstillings-
vægt
Anvisninger

Testet i vores prøvekøkken da
23
Ved visse retter er forvarmning nødvendig, og dette er
angivet i tabellen. Sæt først retten og tilbehøret ind i
ovnen, når forvarmningen er afsluttet.
Ved anvendelse af egen opskrift kan lignende retter i
tabellen bruges som rettesnor. Der findes flere
oplysninger under tips efter indstillingstabellerne.
Tag tilbehør, som ikke bruges, ud af ovnrummet. På
den måde opnås et optimalt tilberedningsresultat, og
der spares op til 20 procent energi.
Ovnfunktionen Varmluft, skånsom
Varmluft, skånsom er en intelligent ovnfunktion til
skånsom tilberedning af kød, fisk og bagværk.
Apparatet regulerer energitilførslen til ovnrummet
optimalt. Retterne bliver tilberedt i faser med restvarme.
Sådan bevares retterne saftige og bliver mindre brunet.
Afhængigt af tilberedningen og madvarernes art kan
der spares energi. Hvis ovndøren åbnes før tiden under
tilberedningen og forvarmningen, går denne effekt tabt.
Anvend kun originalt tilbehør til apparatet. Det er
tilpasset optimalt til ovnrummet og ovnfunktionerne. Tag
tilbehør, som ikke bruges, ud af ovnrummet.
Sæt retterne ind i den tomme ovn, som skal være kold.
Vælg en temperatur mellem 120 °C og 230 °C.Hold
apparatets dør lukket under tilberedningen. Tilbered
kun i et lag.
Ovnfunktionen Varmluft, skånsom bruges til
fastlæggelse af energiforbruget ved cirkulationsdrift og
af energieffektklassen.
Bagning i ét lag
Brug følgende rillehøjder ved bagning i ét lag:
■Højt bagværk hhv. form på risten: rillehøjde 2
■Fladt bagværk hhv. bagværk på bageplade:
rillehøjde 3
Bagning i flere lag
Anvend Varmluft. Bagværk på plader eller i bageforme,
der sættes i ovnen samtidigt, er ikke nødvendigvis
færdige på samme tid.
Bagning i to lag:
■Universalbradepande: rillehøjde 3
Bageplade: rillehøjde 1
■Bageforme på rist
Første rist: rillehøjde 3
Anden rist: rillehøjde 1
Bagning i tre lag:
■Bageplade: rillehøjde 5
Universalbradepande: rillehøjde 3
Bageplade: rillehøjde 1
Der kan spares op til 45 procent energi ved at tilberede
retter samtidigt. Stil bageformene ved siden af hinanden
eller forskudt over hinanden i ovnrummet.
Tilbehør
Anvend kun originalt tilbehør til apparatet. Det er
tilpasset optimalt til ovnrummet og driftstyperne.
Brug altid egnet tilbehør, og vend det den rigtige vej i
ovnen. ~ "Tilbehør" på side 9
Bagepapir
Brug kun bagepapir, som egner sig til den valgte
temperatur.Klip altid bagepapiret til, så det passer.
Kager og bagværk
Apparatet har mange ovnfunktioner til tilberedning af
kager og småt bagværk. I indstillingstabellerne findes
de optimale indstillinger for mange retter.
Vær også opmærksom på anvisningerne i afsnittet om
hævning af dej.
Bageforme
Vi anbefaler, at der anvendes mørke bageforme af
metal for at opnå et optimalt tilberedningsresultat.
Forme af lyst metal, keramikforme og glas forlænger
bagetiderne, og bagværket bliver ikke så jævnt bagt.
Hvis der anvendes forme af silikone, skal producentens
angivelser og opskrifter bruges som vejledning.
Silikoneforme er ofte mindre end normale forme. Derfor
kan mængder og angivelser i opskrifterne afvige.
Dybfrostprodukter
Anvend aldrig dybfrostprodukter, hvis der er meget is
på dem. Fjern is fra retten.
Dybfrostprodukter er delvist forbagt ujævnt. Den ujævne
bruning er der også efter bagning.
Brød og rundstykker
Pas på!
Hæld aldrig vand ind i ovnrummet, så længde det er
varmt, og stil aldrig beholdere med vand i bunden af
ovnrummet. Emaljen kan blive beskadiget på grund af
de store temperaturforskelle.
Nogle retter bliver bedre, hvis de bages i flere trin. De
er angivet i tabellen.
Indstillingsværdierne for brøddej gælder både for dej på
bageplade og for dej i en firkantet form.

Testet i vores prøvekøkken da
27
Fjerkræ, kød og fisk
Apparatet har forskellige ovnfunktioner til tilberedning af
fjerkræ, kød og fisk. I indstillingstabellerne findes de
optimale indstillinger til en del retter.
Stegning på risten
Stegning på risten er særligt velegnet til stort fjerkræ
eller flere stykker samtidig.
Sæt universalbradepanden med rist ind i den angivne
rillehøjde. Sørg for, at risten ligger rigtigt i
universalbradepanden. ~ "Tilbehør" på side 9
Hæld op til liter vand i universalbradepanden ^
afhængigt af stegens størrelse og art. På den måde
bliver dryp af overskydende væde opsamlet. Der kan
tilberedes en sauce af denne stegesky. Endvidere
dannes der mindre stegeos, og ovnrummet bevares
mere rent.
Stegning i fad
:Advarsel – Fare for tilskadekomst som følge af
glas, der springer!
Stil varmt glasservice på en tør bordskåner. Hvis
underlaget er vådt eller koldt, kan glasset springe.
:Advarsel – Fare for skoldning!
Når låget tages af fadet efter stegningen, kan dampen
være meget varm. Løft derfor låget lidt op på bagsiden,
så den varme damp kan undslippe væk fra kroppen.
Brug kun fade, som er egnet til brug i ovn. Fade og
forme af glas er mest velegnede. Kontroller, at der er
plads til fadet eller formen i ovnrummet.
Blanke stegegryder af rustfrit stål eller aluminium
reflekterer varmen som et spejl og er derfor kun
begrænset egnede. Fjerkræ, kød og fisk bliver tilberedt
langsommere og bliver mindre brunt. Vælg en højere
temperatur og/eller en længere tilberedningstid.
Følg producentens anvisninger for stegefadet.
Fad uden låg
Brug et højt stegefad ved tilberedning af fjerkræ, kød og
fisk. Stil fadet på risten. Brug universalbradepanden i
mangel af et passende fad.
Fad med låg
Ovnrummet bevares væsentlig mere rent ved
tilberedning i et fad med låg. Sørg for, at låget passer
og slutter tæt. Stil fadet på risten.
Fjerkræ, kød og fisk kan også blive sprødt i en lukket
stegegryde. Brug i så fald en stegegryde med glaslåg,
og indstil en højere temperatur.
Grillning
Hold ovndøren lukket under grillningen.Grill aldrig med
åben ovndør.
Læg grillmaden på risten. Sæt også
universalbradepanden ind i ovnen mindst en rillehøjde
længere nede med den skrå side vendende ud mod
ovndøren. Derved bliver dryp af fedt opsamlet.
Tilbered grillstykker med så vidt muligt samme tykkelse
og vægt. På den måde bliver de jævnt grillet og
forbliver saftige. Læg grillstykkerne direkte på risten.
Vend grillstykkerne med en grilltang.Hvis der stikkes i
kødet med en gaffel, løber der saft ud, og kødet bliver
tørt.
Kød skal først saltes efter grillningen. Salt trækker
væsken ud af kødet.
Anvisninger
■Grillvarmelegemet tænder og slukker hele tiden, det
er normalt. Hvor ofte dette sker, retter sig efter det
indstillede grilltrin.
■Der kan dannes røg ved grillning.
Stegetermometer
Afhængigt af apparatets udstyr findes der også et
stegetermometer. Med stegetermometret kan
tilberedningen udføres meget nøjagtigt. Læs de vigtige
anvisninger om anvendelse af stegetermometret i det
pågældende kapitel. Der findes oplysninger om,
hvordan stegetermometret stikkes ind, om de mulige
ovnfunktioner og endnu flere oplysninger.
~ "Stegetermometer" på side 14
Anbefalede indstillingsværdier
Indstillingsværdierne gælder for isætning af stegeklart
fjerkræ, kød eller fisk uden fyld med
køleskabstemperatur i en kold ovn.
I tabellen findes angivelser for fjerkræ, kød og fisk
sammen med en foreslået vægt. Vælg altid den laveste
temperatur ved tilberedning af fjerkræ, kød eller fisk
med høj vægt. Ved flere stykker beregnes
tilberedningstiden ud fra vægten af det tungeste
stykke.De enkelte stykker skal have nogenlunde
samme størrelse.
Generelt gælder følgende: Jo større fjerkræet,
kødstykket eller fisken er, desto lavere temperatur og
længere tilberedningstid.
Vend fjerkræet, kødet eller fisken efter ca. ^ Z til af
den angivne tid.
Fjerkræ
Prik huller i skindet under vingerne ved tilberedning af
ænder eller gæs. Så kan fedtet løbe af.
Ret Tilbehør / service Rillehøjde Ovnfunk-
tion
Temperatur i
°C
Varighed i
min.
Gratin, krydret, tilberedte ingredienser Gratinform 2 % 200-220 30-60
Gratin, sød Gratinform 2 % 170-190 40-60
Kartoffelgratin, rå ingredienser, 4 cm høj Gratinform 2 : 150-170 60-80
Kartoffelgratin, rå ingredienser, 4 cm høj, 2 lag Gratinform 3+1 : 150-160 65-80

da Testet i vores prøvekøkken
28
Skær ridser i skindet ved andebryst.Andebryst skal ikke
vendes.
Hæld lidt mere væde i fadet ved fjerkræ. Bunden af
fadet skal være dækket med ca. 1-2 cm væde.
Hvis fjerkræ skal vendes, skal det tilberedes med
brystsiden eller skindsiden nedad først.
Fjerkræ bliver særligt sprødstegt, hvis det pensles med
smør, saltvand eller appelsinsaft hen mod slutningen af
stegetiden.
Kød
Smør magert kød med fedtstof efter behag, eller læg
strimler af bacon på.
Ved stegning af magert kød skal der tilsættes lidt væde.
Fadets bund skal være dækket med ca. ^ cm væde.
Rids sværen over kryds i rudemønster.Hvis stegen skal
vendes, er det vigtigt, at sværen vender nedad først.
Når stegen er færdig, skal den hvile yderligere i 10
minutter i den slukkede ovn med lukket ovndør. Så
fordeler kødsaften sig bedre. Pak eventuelt stegen ind i
alufolie. Den anbefalede hviletid er ikke indeholdt i den
angivne stegetid.
Stegning og langtidsstegning i et fad er lettere. Det er
lettere at tage stegen ud af ovnrummet i fadet, og
saucen kan tilberedes direkte i fadet.
Mængden af væden afhænger af kødets art og fadets
materiale og af, om der bruges låg. Ved tilberedning af
kød i en emaljeret eller mørk stegegryde af metal skal
der bruges lidt mere væde end ved fade af glas.
Væden i fadet fordamper under stegningen. Tilsæt om
nødvendigt med forsigtighed lidt mere væde.
Afstanden mellem kød og låg skal minimum være 3 cm.
Kødet kan hæve lidt.
Ved grydestegning skal kødet først brunes efter behov.
Tilsæt vand, vin, eddike eller lignende til stegeskyen.
Fadets bund skal være dækket af 1-2 cm væde.
Fisk
Det er ikke nødvendigt at vende hele fisk. Læg hele fisk
i ovnen i svømmestilling med rygfinnen opad. Læg en
kartoffel, hvor den ene side er skåret af, eller en lille
ovnfast form i fiskens bugåbning, så fisken står stabilt.
Fisken er færdigtilberedt, når rygfinnen let kan løsnes.
Hæld to til tre spiseskeer væske og lidt citronsaft eller
eddike med i fadet til dampning.
Fjerkræ
Kød
Ret Tilbehør / fade & beholdere Rillehøjde Ovnfunk-
tion
Temperatur i
°C
Varighed i
min.
Kylling, 1,3 kg Fad uden låg 2 4 200-220 60-70
Små kyllingestykker, 250 g pr. stk. Fad uden låg 3 4 220-230 30-35
Kyllingesticks, nuggets, dybfrost Universalbradepande 3 % 190-210 20-25
And, 2 kg Fad uden låg 2 4 180-200 90-110
Andebryst. medium, 300 g pr. stk. Fad uden låg 3 % 210-230 35-40
( 3 3-5
Gås, 3 kg Fad uden låg 2 4 140 130-140
160 50-60
Gåselår, 350 g pr. stk. Fad med låg 2 % 150-160 80-90
4 230-240 30-40
Lille kalkun, 2,5 kg Fad uden låg 2 4 180-200 75-90
Kalkunbryst, uden ben, 1 kg Fad med låg 2 % 240-260 80-100
Kalkunoverlår, med ben, 1 kg Fad uden låg 2 4 180-200 80-100
Ret Tilbehør / fade & beholdere Rillehøjde Ovnfunk-
tion
Trin Temperatur i
°C
Varighed i
min.
Flæskesteg uden svær, f.eks. nakkestykke,
1,5 kg
Fad uden låg 2 7 - 160-170 150-160
Flæskesteg med svær, f.eks. bov, 2 kg Fad uden låg 2 : 1 130-140 135-145
4 2 190-200 25-30
* forvarmning
** Sæt universalbradepanden ind nedenunder i rillehøjde 2
*** Uden at vende
**** Vend efter 1/2 - 2/3 af tilberedningstiden
***** Hæld væske i fadet med de samme, stegen skal mindst være 2/3 dækket af væske
Produkt Specifikationer
Mærke: | Siemens |
Kategori: | Ovn |
Model: | HB517GCS0S |
Har du brug for hjælp?
Hvis du har brug for hjælp til Siemens HB517GCS0S stil et spørgsmål nedenfor, og andre brugere vil svare dig
Ovn Siemens Manualer
25 Juli 2025
25 Juli 2025
15 Juli 2025
14 Juli 2025
14 Juli 2025
6 Juli 2025
5 Juli 2025
5 Juli 2025
5 Juli 2025
15 Juni 2025
Ovn Manualer
Nyeste Ovn Manualer
4 August 2025
4 August 2025
4 August 2025
4 August 2025
4 August 2025
4 August 2025
4 August 2025
4 August 2025
4 August 2025
4 August 2025