2
Tillykke med din nye Aduro Prisma Pizzaovn!
Aduro Prisma Pizzaovn er designet af den prisbelønnede danske designer Torben Madsen. Pizzaovnen er
et funktionelt og skulpturelt møbel til terrassen, der både kan fungere som pizzaovn og ildsted.
Indvendig er pizzaovnen beklædt med varmefaste sten, der akkumulerer varmen og afgiver den perfekte
varme til bagning. Efter optænding med små og mindre stykker tørt træ, skubbes brændet/gløderne til siden,
og nu pizzaen kan bages. Alternativt kan fronten tages af, og dermed kan ovnen bruges som åbent ildsted.
Materiale
Aduro Prisma Pizzaovn er fremstillet i solidt cortenstål, der efter kort tids brug får en ot patina af at stå ude i
regn, sol og vind (ved levering fremstår den i rå stål). Der danner sig en ensartet rustbelægning, som er
meget modstandsdygtig. Hvis du ønsker at fremskynde patinaprocessen, anbefaler vi at lave en stærk
saltvandsblanding (vand og salt, fx vejsalt), som løbende sprøjtes eller pensles på ovnen, indtil det ønskede
resultat opnås. Der kan forekomme rustaejringer, hvor pizzaovnen har stået, så vær opmærksom på
eventuelt underlag.
Placering af ovnen
For at sikre perfekt arbejdshøjde, når pizzaerne skal bages, har Torben Madsen designet ”Aduro Prisma
Base”, der hæver pizzaovnen fra jorden. Samtidig giver den mulighed for dekorativ opbevaring af brænde.
Optænding og fyringsteknik
For hurtigt at få skabt et godt glødelag og en varm ovn skal du bruge tørt og rent optændingsbrænde. Lav et
bål i midten af pizzaovnen med 2-4 stykker træ i en længde af ca. 30 cm og en diameter på 5-6 cm. Oven på
dette lægges en del mindre og helt små stykker træ. Læg fx to Aduro Easy Firelighter, Bio-Wool ind i midten
af bålet og antænd. Efter ca. 30 min. kan gløderne spredes ud i siderne (brug fx en Aduro askeskraber) og
ovnen er klar til den første pizza. Pizzaerne skal eventuelt drejes under bagning lidt afhængig af, hvordan
gløderne fordeles, og om frontlågen bruges.